Göç İdaresi, 1309 adet sözleşmesi personel alacak 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen ilana göre taşra ve merkez teşkilatlarda toplam 1309 adet sözleşmeli personel alımı yapılacak. 

YAŞAM 19.06.2021, 10:25
Göç İdaresi, 1309 adet sözleşmesi personel alacak 

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 1309 sözleşmeli personel alın ilanı, Resmi Gazete’de yayınlandı. Taşra ve merkez teşkilatlarda görev yapması amacıyla alınacak personellerin 14’ünün sosyal çalışması, 60’ının şoför (destek personeli), 15’inin avukat ve kalan 1215’sinin de lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak üzere koruma ve güvenlik görevlisi sıfatıyla alınacağı öğrenildi. 

Başvuru şartları 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından açılan personel sınavına başvurmak için bazı şartların bulunması gerekiyor. Bu şartlar ise şu şekilde: 

  • 35 yaşını doldurmamış olmak 
  • Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması şartı 
  • ÖSYM tarafından 2020 senesinde yapılan KPSS B grubu sınavından lisans mezunlarının KPSSP3, ön lisans mezunlarının KPSSP93 ve lise mezunlarının da KPSSP94 puan türlerinden en az 65 almış olması. 

Tercih edilen pozisyondaki alım sayısının 4 katı kadar aday sınava girebilecek. Başvurular yalnızca bir adet merkez veya taşra teşkilatına yapılabilecek. Birden fazla merkeze ya da birden fazla ilana yapılan başvurular geçersiz sayılacak. 



Sözleşmesi feshedilen 4/B personeli 

Kamu kurum veya kuruluşlarında 4/B sözleşmesi kapsamında çalışırken sözleşmesi feshedilen kişiler de bir senelik bekleme sürelerini tamamlamış olmaları halinde başvuruda bulunabilecekler. 

Başvuru yapımı 

Başvurmak isteyen adaylar, İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan kendilerine uygun formu dolduracak ve bunu tekrar göndererek elektronik ortamda başvurmuş olacak. Başvuru sırasında e-Devlet şifresi ile işlemler halledilecek. Sınav başvuruları 21 Haziran 10.00’da başlayacak ve 25 Haziran 17.00’da sona erecek. 

Yorumlar (0)