Gizli anlaşma ortaya çıktı!

Amerikalı astronot Neil Armstrong'un ailesine 6 milyon dolar tazminat ödendiği ortaya çıktı.

YAŞAM 25.07.2019, 10:31
Gizli anlaşma ortaya çıktı!

“Ay'a ayak basan ilk insan” olarak tarihe geçen Amerikaastronot Neil Armstrong’un öldüğü hastanenin, yanlış tedavi uygulandığını ileri süren astronotun ailesine 6 milyon dolar tazminat ödediği ortaya çıktı.

Amerika’nın saygın gazetelerinden New York Times’ta yer alan habere göre, gizli anlaşma Amerikalı astronot Neil Armstrong’un ailesi ve astronot Armstrong’un ameliyat edildiği Mercy Health Hastanesi arasında yapıldı. Yapılan gizli anlaşma sonucu, “Ay'a ayak basan ilk insan” olarak tarihe geçen Amerikalı astronot Neil Armstrong’un ölümü nedeniyle 2014 yılında ailesine 6 milyon dolar ödendi.

New York Times’ta yer alan haberde, astronot Neil Armstrong’un oğlunun, babasının ölümünden hastaneyi sorumlu tuttuğu, iddiaları reddeden Mercy Health Hastanesi’nin ise yasal süreçten kaçınmak için tazminat ödemeye razı olduğu belirtildi.

Amerika’nın Ohio eyaletinin Fairfield kentinde bulunan Mercy Health Hastanesi'nde geçirdiği kalp ameliyatının ardından ailesi, astronot Neil Armstrong’un 25 Ağustos 2012 tarihinde bazı kardiyovasküler komplikasyonlar sebebiyle öldüğünü açıklamıştı.

82 yaşında hayatını kaybeden Amerikalı astronot Neil Armstrong, 20 Temmuz 1969 tarihinde Ay'a giden Apollo 11 uzay aracının da komutanıydı.

Dünya'dan kendisini dinleyenlere Ay'a ilk ayak basışı sırasında telsizden söylediği “Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım” sözleriyle tarihe geçen Amerikalı astronot Neil Armstrong, bu sözlerinin ardından astronot arkadaşı Edvin “Buzz” Aldrin ile Ay yüzeyinde yaklaşık 3 saat kadar dolaşmıştı.

Yorumlar (0)