Giresun'da dere taştı: 200 kişi düğünde mahsur kaldı

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde, derenin taşması neticesinde düğüne katılan 200’e yakın kişi mahsur kaldı.

YAŞAM 14.07.2021, 10:08 15.07.2021, 09:30
Giresun'da dere taştı: 200 kişi düğünde mahsur kaldı

Giresun Yağlıdere’de dere taştı ve yüzlerce kişi mahsur kaldı.

Köprü sular altında kaldı

Yağlıdere deresinin taşması neticesinde Bük Mahallesi'ndeki halı saha ile kentin bağlantısını sağlayan köprü sular altında kaldı ve kapandı. Yağlıdere Kaymakamı Yusuf Akın, halı sahada düğün yapıldığını ve yaklaşık olarak burada 200 kişinin bulunduğu bilgisini aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Köprünün kapanmasıyla birlikte yaklaşık 200 vatandaş ile 25 aracın içeride olduğu bilgisini aldık. Şu an herhangi bir problem yok. Düğün merasimi de sürüyor. Çok şükür yağmur da dindi şu an. Dere sularının çekilmesiyle birlikte geçişi yeniden sağlayıp vatandaşlarımızı güvenli bir biçimde ilçe merkezine tahliye etmeyi hedefliyoruz. Şu anda bütün ekiplerimiz burada hazır."

Mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için Yağlıdere Belediyesi, Yağlıdere Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışma gerçekleştirdiği belirtildi.

Giresun Valiliğinden açıklama

Yağlıdere ilçesindeki yağışlardan ve taşkından dolayı yolun yaya ve araç geçişine kapandığını bildiren Giresun Valiliği, 100’e yakın vatandaşın halı sahadaki nişan töreninde mahsur kaldığını, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını, vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edildiğini açıkladı.

Kurtarma çalışmaları sona erdi

Düğünün yapıldığı alanda mahsur kalan vatandaşlar, Yağlıdere Belediyesi, Yağlıdere Kaymakamlığı, AKUT, AFAD ve İl Özel İdare ekiplerinin çalışmaları neticesinde tahliye edildi.

Dereden geçişin mümkün olmaması sebebiyle vatandaşlar, bir fındık bahçesi güzergahını takip ederek güvenlik önlemleri kapsamında Ahallı Mahallesi Kahyalı mevkisine tahliye edildi.

Buradan dolmuşlara bindirilen vatandaşlar şehir merkezine getirildiler.

Damadın ağabeyi Olcay Menekşe, yoğun yağışın ardından derenin taştığını ve alanda mahsur kaldıklarını ifade ederek, "Burada 200 kişi ile mahsur kaldık. Devletimiz gerekli imkânları bize sağladı. Problem yok. Bu gece bizim için bir anı olarak kaldı." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)