Geyiğin midesinden çıkanlar şaşırttı!

Tayland'daki Khun Sathan Milli Park'ında ölü bulunan bir geyiğin midesinden 7 kilogram çöp ve plastik çıkartıldı.

YAŞAM 26.11.2019, 12:12
Geyiğin midesinden çıkanlar şaşırttı!

Ölü bulunan geyikte hiçbir yara izine rastlamayan ekipler, yapılan inceleme sonucunda geyiğin midesinde kahve paketi ve iç çamaşırı da dahil olmak üzere 7 kilogram çöp ve plastik madde bulundu.

Yetkililer, 10 yaşında ve 200 kilogram ağırlığındaki geyiğin gastrointestinal tıkanma ve ilerleyen yaşı sebebiyle ölmüş olabileceğini açıkladı.

Khun Sathan Milli Park Müdürü Kriengsak Thanomphan, insanların sebep olduğu hayvan ölümlerini vurgulayarak "Kısa, orta ve uzun vadede plastik atıklarla ilgili önlem almalıyız." çağrısı yaptı.

İlk önlem olarak bölge halkının parktaki çöpleri temizleyebileceğini ifade eden Kriengsak, orta vadede park yönetiminin atık politikası benimsemesi ve uzun vadede ise park ziyaretçilerine eğitici bilgilendirme yapılması gerektiğini belirtti.

Ne olmuştu?

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Khun Sathan Milli Park'ındaki plastik atıklar, ilk olarak geçen sene bir filin dışkısında plastik bulunmasıyla gündeme gelmişti.

Yaklaşık 3 ay önce de ülkenin en büyük milli parkında midesinde 3 kilogram plastik atık bulunan geyik ölü bulunmuştu.

"Plastik kirliliğiyle mücadele" çalışmaları kapsamında, Haziran 2018'de ülkedeki 154 milli parkta, plastik poşet ve strafor kullanımı yasaklanmıştı.

Tayland hükümeti, bu ay başında tek kullanımlık plastiklerin yasaklanmasına yönelik karar almıştı.

Yorumlar (0)