Gençliğin yeni yöntemi: Endoskopik yüz germe

Uzun zamanların yorgunluğunun yüzünüzde bıraktığı izlerden “endoskopik yüz germe” ameliyatı ile kurtulabilirsiniz. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yavuz Özsular, büyük bir rağbet gösterilmeye başlayan operasyon hakkında bilinmeyenleri anlattı.

YAŞAM 15.08.2022, 10:37 15.08.2022, 16:38
Gençliğin yeni yöntemi: Endoskopik yüz germe

Senelerdir genel cerrahi, tinyurl.com/b3t2info, ortopedi ve kadın doğum ameliyatlarında kullanılmakta olan endoskop cihazı, farklı operasyonlarda da tercih edilmeye başlandı. Yüz gençleştirme işlemlerinde cihazın kullanıldığını ifade eden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yavuz Özsular, bu yöntem sayesinde ameliyatlarının daha rahat ve konforlu olduğunu dile getirdi.

Görüntüler alınıyor, bilgisayara aktarılıyor

Yapılan operasyonun ardından hastada herhangi bir iz kalmadığını aktaran, “Esnek bir tüp biçiminde oluşturulan endoskop aletinin hemen ucunda bir kamera ve lens bulunuyor. Bu kamerayı siz yönlendirilebilirsiniz. Daha sonra aldığı görüntüleri bağlı olduğu bilgisayara rahat ve net bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu sayede yapılacak büyük operasyonlar kesiler olmadan gerçekleştirilir.” şeklinde konuştu.

Kişiye özel planlama yapılıyor

Operasyonun detaylarını anlatan Op. Dr. Yavuz Özsular, “Ameliyat sırasında saç derisinin içinden 1 santimlik beş adet kesi oluşturulur. Özel cerrahi aletler ve endoskopik kameralar ile sarkmış duruma gelen hücrelere müdahalede bulunuyoruz. Derin bölgede yer alan yapılar ve dokular, ince bir işçilikle yeni alanlarına konulur. Kişilere özel olarak planlama gerçekleştirilir. Bu operasyonla orta yüze, göz kenarlarına, şakaklara ve kaşlara müdahale de bulunuyoruz. Bu şekilde kişilere daha dinamik ve genç görün kazandırıyoruz.” dedi.

Ameliyat sonrası ağrı oluyor mu?

İşlemin 1-3 saat aralığında tamamlandığını anlatan Dr. Özsular, “Ameliyat genel anestezi verilerek yapılıyor. Hasta gözlerini açtığında ağrı duymayacaktır. Fakat genel anestezinin vermiş olduğu sersemliği geçirmek birkaç saat kadar sürebilir. Anestezinin geçmesinin ardından ödem ve şişlikler görebilirsiniz. Operasyon yapıldıktan sonra hastanın bir geceyi hastanede geçirmesi gerekmektedir. İlk günler meydana gelebilecek ağrılar adına doktor size ağrı kesicinin bulunduğu bir reçete verecektir. Ödem ve şişlikler yaklaşık 7 ila 10 günün ardından inmeye başlar. Ortalama 1 ay sonra da yüzün yeni hatları meydana gelmeye başlar. Şişlik ve ödemin tamamıyla inmesi hastanın yapısına bağlıdır. Bazen 6 ay kadar bazen de 1 sene sürebilir.” ifadelerini kullandı.

Hangi yaş gruplarına operasyon yapılıyor?

Endoskopik yüz germe operasyonun yararlarını sıralayan Op. Dr. Yavuz Özsular, “Bu işlemlerde büyük pansumanlar, büyük kesiler yapılmaz. Tam yüz germe ve mini yüz germe ameliyatlarına nazaran iyileşme süreci oldukça hızlıdır. İleri düzeyde cilt sarkması ve gevşekliği yaşamayan bütün yaş grubunda bulunan hastalar bu işlemden yararlanabilir.” dedi.

Sinir tahribatı görülüyor mu?

Ameliyat esnasında sinir tahribatı görülüp görülmediği hakkında bilgilendirme sağlayan Dr. Özsular, “Endoskopik yüz germe operasyonlarında endoskop desteğiyle sinirler rahatlıkla görünür ve korunur. Bu yüzden bu risk, farklı yüz germe ameliyatlarına göre daha az görülmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)