Gençlerin sigara bahanesi tutmayınca cezada kaçınılmaz oldu

Antalya’da sokağa çıkma yasağını ihlal eden gençler, polis denetim noktasına 150 metre kala ceza yememek için bulundukları araçtan inip uzaklaşmaya çalıştı.

YAŞAM 04.05.2021, 14:39 05.05.2021, 13:10
Gençlerin sigara bahanesi tutmayınca cezada kaçınılmaz oldu

Gençlerin şüpheli durumunu fark eden ekipler, yanlarına çağırıp neden dışarıda olduklarını sorup izin belgelerini göstermelerini istedi.

Sigara için market yalanı kısa sürdü

Denetim noktasındaki ekiplere “Markete sigara almaya çıktık” deseler de polisi ikna edemeyen gençler, kısıtlamayı ihlalden toplamda 6 bin 300 TL para cezası aldı.

Durumundan şüphelendikleri 2 genci durduran polis ekipleri, izin belgelerini göstermelerini istedi. İsimleri Hüseyin B ve Halis K. olduğu öğrenilen 2 genç, izin belgelerini gösteremeyince sigara almak için dışarı çıktıklarını bahanesini öne sürdü.

Sistem üzerinden ikametgâhları kontrol edilen gençlerin ikametlerinin merkezde değil Kaş İlçesinde olduğu görüldü. Polis ekipleri daha sonra ise her iki gence yasağı delmekten ayrı ayrı 3 bin 150 TL ceza makbuzu yazdı. Aldıkları cezanın etkisiyle birbirlerini suçlamaya başlayan 2 genç kendilerini görüntüleyen gazetecileri ise tehdit ederek yollarına devam ettiler.

Bahaneler hep aynı

Başka bir uygulama noktasında da denetime takılanların bahaneleri yine aynı oldu.

Bu kez de izin belgesini gösteremeyen motosikletli bir genç, “Ablam korona virüs nedeniyle hastanede yatıyor. Bende onun eşyalarını götürüyordum. İzin belgesinin nereden alınacağını da bilmiyordum” dese de o da 3 bin 150 TL para cezası yemekten kurtulamadı.
 

Yorumlar (0)