Genç piyanistler yarışacak

Rossotrudniçestvo Türkiye Temsilciliği ile Devlet Sanatçısı Suna Korat Vakfı genç piyanistlerin yarışacağı bir organizasyon düzenliyor.

KÜLTÜR-SANAT 13.11.2019, 11:16 25.11.2019, 12:08
Genç piyanistler yarışacak

Rusya Bilim ve Kültür Merkezi’nde genç öğrencileri keşfetmek amacıyla piyano yarışması düzenlenecek. 18-20 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek olan yarışmaya 16-24 yaş arasındaki öğrenciler katılabilecek.

Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu Yurtdışında Yaşayan Yurttaşlar ve Uluslararası İşbirliği İşlerinden Sorumlu Federal Ajansı'nın Türkiye Temsilciliği (Rossotrudniçestvo Türkiye) ile Devlet Sanatçısı Suna Korat Vakfı birlikte çalışarak genç öğrencileri keşfetmek adına piyano yarışması organize edecek. Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı çerçevesinde 18-20 Kasım tarihlerinde yapılacak olan yarışmaya, 16-24 yaş arasındaki genç öğrenciler katılabilecek. Yarışma Ankara’da Rusya Bilim ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Genç yeteneklere ödüller

Dereceye giren yetenekli gençlere para ödülü verileceği bu yarışmada, birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin 500 lira ve üçüncüye bin 500 lira ödül verilecek. Yarışmanın jüri koltuğunda ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Prof. Dr. Erol Erdinç ve Prof. Yeşim Alkaya yer alacak.

Etkinliğe ilişkin açıklama yayınlayan Rossotrudniçestvo Türkiye, “İnanıyoruz ki bu etkinlik iki ülke arasındaki kültür ve dostluk ilişkilerini daha da geliştirecek ve yarınlara entelektüel düşünceye sahip gençlerin yetişmesinde etkili olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Rusya ile Türkiye arasında sanat köprüsü

Rossotrudniçestvo, kültür, sanat, eğitim ve medya ile ilgili çeşitli faaliyetler düzenliyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Rossotrudniçestvo Federal Ajansı Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliği uzun yıllardır Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kültür, sanat, eğitim, medya ve iletişim alanlarında önemli faaliyetlere imza atıyor. Diğer yandan Rossotrudniçestvo Türkiye Temsilciliği, Türk gençlerine Rusya’nın çeşitli üniversitelerinde Rusya Federasyonu bursu dâhilinde eğitim olanağı sağlıyor.

Yorumlar (0)