Genç kıza üniversite kampüsünde köpekler saldırdı

Kocaeli’de üniversite kampüsünde yürüyen genç kız, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Yaşadıklarını anlatan öğrenci, “O an yalnızca yardım isteyebildim, elimden başka bir şey gelmedi.” ifadelerini kullandı. 

YAŞAM 27.03.2022, 16:08
Genç kıza üniversite kampüsünde köpekler saldırdı

Son dönemlerin en çok rastlanılan haberlerinden “sokak köpekleri saldırısı” bugün yine gündeme oturdu. Kocaeli’de üniversite kampüsünde yürüyen Meral isimli genç bir kız, köpeklerin saldırısına uğradı. O anları telefonla kayıt altına alan öğrenci çığlık çığlığa kaldı. Çektiği anları sosyal medya hesabından paylaşan Meral, belediye başkanı ile üniversite rektörüne tepki gösterdi.



“Okula giriş çıkışımızı köpeklere göre ayarlamak zorundayız”

Meral isimli öğrenci, o anları şöyle anlattı: “Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe kampüsünde okuyorum. Burada çok fazla köpek var. Yüzlerce olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle şunu söylemem gerekir. Benim oturduğum ev bahçeli ve bahçemizde hep köpek besleriz. O sebeple köpeklere karşı hiçbir önyargım yok. Ancak buraya geldiğimden bu yana önyargı oluşmaya başladı. Buraya geldiğimde oda arkadaşımı köpek ısırdı. Bize, ‘Gece geç saatlere kalmazsanız köpekler bir şey yapmaz.’ denildi. Okula ve yurda giriş çıkış saatlerimize köpeklere göre ayarlamaya başladık.”



“Hepsi birden çevremi sardı, kaçacak yerim kalmadı”

“Daha önce de köpekler pek çok kez çevremde koşuşturdu ama bugün farklıydı. Yaklaşık 10 köpek aniden çevremi sardı ve kaçacak hiçbir yerim yoktu. Koskoca kampüste kimse de yoktu. O an yalnızca çığlık atarak yardım istedim. Sırt çantamla köpeklere vurup kendine alan açmaya çalıştım. Yanıma kimse yardıma gelmedi. Sesimi duymadılar. O an çantam olmasaydı ve ben kendimi koruyamasaydım, şimdiki gibi hafif sıyrıklarla değil de daha kötü şekilde olayı atlatacaktım. Kimse bu köpeklere bakmıyor, su bile vermiyor. Hepsi aç olduğu için bize saldırıyorlar.”

Yorumlar (0)