Genç kız, vatmanın dikkati sayesinde hayata tutundu!

Samsun'da sabahın erken saatlerinde kulağındaki kulaklıkla yoldan karşıya geçmeye çalışan Simay Taşabat (18), vatman Yasemin Danışmaz'ın dikkati sayesinde ölümden döndü. Uyarıları duymayan genç kıza çarpmak istemeyen vatman, son önlem olarak acil frene bastı. Tramvayın çarpmasıyla yere düşen genç kız, kazayı yara almadan atlattı. Kazanın ardından bir araya gelen vatman ve genç kız, yaşadıklarını anlattı.

YAŞAM 06.10.2022, 14:42 07.10.2022, 15:05 Hakan Öksüz
Genç kız, vatmanın dikkati sayesinde hayata tutundu!

Samsun'un İlkadım ilçesinde yoldan karşıya geçmek isteyen 18 yaşındaki bir genç kız, vatman Yasemin Danışmaz'ın dikkati sayesinde ölümden döndü. Kaza, Baruthane İstasyonu'nda meydana geldi. Yoldan karşıya geçerken gelen etrafını kontrol etmeyen Simay Taşabat adlı genç kız, taktığı kulaklık nedeniyle trenin sesini de işitmedi. 

Simay Taşabat, tramvayın hafif şekilde çarpmasıyla yere düştü. 12 yıl boyunca vatmanlık yapan Yasemin Danışmaz, kazadan yara almadan kurtulan genç kızın yanına koştu. Yere düşen Simay Taşabat'ın yara almadığını görünce rahatlayan vatman Yasemin Danışmaz, teselli etmek için genç kıza sarıldı. 

Vatman Yasemin Danışmaz: "Uyarıları duymadı, ben de acil fren uyguladım"

Kazanın ardından vatman Yasemin Danışmaz ile Simay Taşabat adlı genç kız, istasyonda bir araya geldi. Olayın sabah saat 08.00 civarında gerçekleştiğini kaydeden tecrübeli vatman, "Baruthane İstasyonu'na yaklaşıyorduk, her zamanki gibi normal frenleme yaptım. Arkadaşımız da o esnada yoldan geçiyordu, sağına ve soluna bakmadığını gördüm. Kulaklıkları takılı olduğu için uyarıyı duymadı. Ben de acil fren uyguladım. Bu fren oldukça serttir. Hafif bir temas oldu ve yere düştü. Bu acil fren, genç kızın daha ciddi şekilde yaralanmasının önüne geçti." diye konuştu.

"Hem onu hem de kendimi teselli ettim"

Kazanın ardından tramvaydan çıkarak genç kıza sarıldığını söyleyen Yasemin Danışmaz, "Benim de kızım var, üniversiteye gidiyor. Genç kıza koşup sarıldığımda aynı zamanda kendimi de teselli ediyordum. Yara almadığını görünce çok sevindim. Gençlere bir kez daha tavsiye ediyorum. Karşıdan karşıya geçerken defalarca kontrol edin." dedi.

Simay Taşabat: "Koşarak yanıma gelmesi, beni sevindirdi"

Kazayı yara almadan atlatan Simay Taşabat ise uyku sersemi olduğunu ve yoldan geçerken bu nedenle sağına solun bakmadığını söyledi. Kulaklığını taktığı için sesleri duymadığını belirten genç kız, "Güvenlik beni uyardı ancak geç kaldım. Tramvayın çarpmasıyla yere düştüm ama yara almadım. Tramvayı kullanan vatmanın hemen koşarak gelmesi beni çok sevindirdi. Herhangi bir sağlık problemim yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)