Genç kız ‘Beni kurtarın’ diyerek pencereden atladı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde kaçırılıp rehin alındığını öne süren 19 yaşındaki genç kız, binanın penceresinden kendini boşluğa bıraktı. Park halinde bulunan bir otomobile, daha sonra beton zemine düşen genç kız yaralanırken, bu anlar telefon kamerasına yansıdı. 

YAŞAM 04.09.2021, 10:57 05.09.2021, 17:48
Genç kız ‘Beni kurtarın’ diyerek pencereden atladı

Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güllük Caddesindeki 8 katlı bir apartmanda yaşandı.

10 metre yükseklikten aşağı atladı

19 yaşındaki Şirin N. E.’nin pencerede olduğunu fark edenler, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etti. İhbardan sonra itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis ve çevredekilerin ikna girişimlerine aldırış etmeyen Şirin N.E., zorla tutulduğunu belirterek 10 metre yüksekliğindeki evin penceresinden kendini aşağıya bıraktı. İlk başta park halindeki otomobile düşen genç kız, daha sonra beton zemine düştü. Bu olay üzerine sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. 

“Ölsem daha iyiydi” 

Genç kız acı içerisinde yerde kıvranırken birtakım iddialarda bulundu. Rehin alındığını ve zorla tutulduğunu iddia eden Şirin N.E., şunları söyledi:

“Ben kaçırıldım, yardım edin. İran’dan geldiler ve beni kaçırıp rehin aldılar. Beni satmaya çalıştılar, bunlar örgüt. Böyle şeyler, hayatım boyunca hep benim başıma geldi. Bu kadar ciddi olduğunun anlayamamıştım. Kamerayla görüntü alıp, aileleriyle tehdit ettiler. Bunları ben hak etmedim. Çocukluğumdan beri işkence çekiyorum. Kadınlar demek ki bazı şeyleri düşünüyor fakat susuyor. Bütün şeyleri öğrendim. Kızlar çok korkuyo. Ölsem daha iyiydi. Ben onunla birlikte olmak istemedim” 

Hastaneye kaldırıldı

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra sedyeyle ambulansa nakledilen Şirin N.E., tedavisi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. 

Genç kızı, pencereden atlarken cep telefonuyla kayıt altına alan Şahin İyidilli, "Mutfakta oturuyordum. Birtakım sesler geldi. Pencereye çıktım. Genç kız pencerede 'Ölmek istiyorum' diyerek bağırıyordu. Kaçırıldığını öne sürdü. 2 dakika sonra direkt atladı" dedi. 

"Şahısların pasaportunu attı" 

Görgü tanıklarından biri olan Yılmaz Aktaş, genç kızı ikna etmeye çalıştıklarını fakat bunu başaramadıklarını ifade ederek, "Kendisinin burada alıkonulduğunu söylüyordu. Kendisini alıkoyan şahısların pasaportunu pencereden attı. Baya ısrar ettik. Sonra polisler geldi, gelenlerin polis olduğuna inanmadı. Sanırım korktuğu için atladı. Kendisine işkence yapıldığını iddia etti. İlk başta arabanın üzerine düştü, daha sonra yere" açıklamasını yaptı.

Polis ekipleri, olaya ilişkin inceleme başlattı. 

Yorumlar (0)