Genç balerinin cinayetinde kan donduran ifadeler!

Ceren Özdemir cinayetine ilişkin ilgili kan donduran ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Katil zanlısı Özgür A.'nın, polise verdiği ifadede, "Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım." dediği ortaya çıktı.

YAŞAM 05.12.2019, 09:28 05.12.2019, 16:08
Genç balerinin cinayetinde kan donduran ifadeler!

Ordu'da henüz 20 yaşında olan ve sabıkalı bir cezaevi firarisi tarafından bıçaklanarak katledilen Ceren Özdemir, daha 7 yaşındayken balerin olma hayaline sahipti. Bir otelde çalışan baba Yılmaz Özdemir, kızının hayalini gerçekleştirmek tüm imkânlarını kullandı. Emekli hemşire olan anne Gülfer Özdemir de kızının her zaman yanında oldu. 

Ceren Özdemir, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü'nü kazandı. 3. sınıf öğrencisi olan genç balerin, bir sanat evinde küçük kız çocuklarına bale eğitimi veriyordu. 

Fakat 20 yaşındaki genç balerin, önceki akşam evinin önünde cezaevi firarisi bir sapık tarafından göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. 

"Kardeşimin çığlıklarını duydum"

Cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Ceren Özdemir, cinayete kurban gitmeden önce annesini arayıp çorba yapmasını istedi. Daha sonra Zaferi Milli Mahallesi'nde bulunan evine kadar yaklaşık 2.5 kilometre yürüdü. Saat 19.30 sularında sokağa girdiği sırada ablası Gizem'i arayıp apartmanın giriş anahtarını aşağı atmasını istedi. 

Ceren, tam içeriye girdiği esnada arkasından gelen şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Kardeşinin çığlıkları duyarak aşağı inen abla Gizem, kardeşini kanlar içinde yatarken gördü. Ağır yaralı halde apar topar hastaneye kaldırılan genç balerin, ameliyata alındı fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

"Katili gördüm, kardeşimin çığlıklarını duydum." diyen abla Gizem, polislere 40 yaşlarında olan  zanlıyı tarif etti. Ordu Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, özel ekip kurdu ve katil zanlısını aramaya başladı. Ceren'in cep telefonu ve yürüdüğü güzergahta bulunan güvenlik kameraları da incelendi. 

Cinayetten sonra başka bir kadını da taciz etmiş

Polis ekipleri, kısa sürede katil zanlısı Özgür A.'nın ismine (35) ulaştı. Bir başka kadını taciz ettiği gerekçesiyle şikayet edilen zanlı, otogar civarında yakalandı. Aynı zamanda iki polisi de bıçakla yaralayan zanlı, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. 

Polis sorgusunda cinayeti itiraf eden Özgür A.'nın 12 suç kaydına sahip olduğu, 14 sene önce de Ordu'da bir çocuğu öldürdüğü tespit edildi. Cinayetten 2005 yılında tutuklanan Özgür A.'nın 2018 yılında Rize Kalkandere Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildiği fakat teslim olmayarak Ordu'da bir hırsızlık olayına karıştığı ve aynı şehirde konulduğu cezaevinden 1 Aralık günü firar ettiği belirlendi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

"Kızımın hiçbir şeyden haberi yoktu"

Genç balerin Ceren Özdemir, dün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. İlk tören üniversitede gerçekleştirildi. Baba Yılmaz Özdemir, anne Gülfer ve abla Gizem ayakta durmakta güçlük çekti. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan da ailenin yanında oldu.  Anne Özdemir, "Benim yavrum melekti. Hiç kimseye kıyamazdı. Karıncayı bile incitmezdi. Beni de çağır toprağın altında ben senin yanında dururum yavrum." diye ağıt yaktı. 

Daha sonra Özdemir için Ulubey ilçesinde bulunan Kumanlar Mahallesi Cemevi'nde cenaze töreni yapıldı. Anne Özdemir, "Kızımın hiçbir şeyden haberi yoktu, gafil avladılar. Gelin mi oldun kuzum?" diyerek feryat etti. Ceren, cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

İfadesi ortaya çıktı: Sabah kendime yeni avlar aradım 

Ceren Özdemir'in katili Özgür A.'nın ifadesi ortaya çıktı.

İşte o ifade...

"Üzerimdeki montu bir mağazadan çaldım. Ses çıkartan aparatı kopartıp, üzerime giydim. Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim. 'Bıçağın karşısında kim durabilir bir bakayım' dedim. Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım gözlerimle. Ceren’e daha fazla darbe vuracaktım ama etrafta birileri vardır, diye korktum."

"Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım."

"Pişman değilim"

"Ertesi gün otogar civarına geldiğimde polisler beni yakaladı. Bu arada vatandaşlar bana saldırdı. Polisler beni kurtardı ve araca bindirdi. Polislerden birinin yanında arka koltukta oturdum. Bu sırada polisin boğazına sokmak için bıçağı cebimden çıkardım. Polis bu sırada bana döndü. Tam bu anda bıçağı göğsüne sapladım. Bıçakla ikinci kez hamle yapacağım sırada polis engel oldu. Aracı kullanan polis durdu ve bana müdahale etti. Bu sırada onu da parmağından yaraladım. Yaptıklarımdan pişman değilim."

Yorumlar (0)