Gemi arızası giderildi, İstanbul Boğazı trafiğe açıldı!

Mısır'dan kalkan ve Bulgaristan'a gittiği öğrenilen SPARTA adlı gemi, makine arızası nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıklarında kaldı. İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü olarak durdurulduğu belirtildi. Yapılan çalışma sonucunda boğaz trafiğinin saat 22.00'de açıldığı bildirildi.

YAŞAM 29.07.2022, 19:53 31.07.2022, 11:29 Hakan Öksüz
Gemi arızası giderildi, İstanbul Boğazı trafiğe açıldı!

İstanbul Boğazı'ndan geçerken arızalanan bir gemi, boğaz trafiğinin kapatılmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre geminin Mısır'dan Bulgaristan'a seyahat ettiği kaydedildi. Makine arızası nedeniyle olduğu yerde kalan geminin, kurtarma ekiplerinden yardım istediği kaydedildi.

Gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'ndaki gemi arızasıyla ilgili bilgi verdi. Boğaz trafiğinin trafiğe kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin sorulara yanıt veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Boğazdaki gemi trafiğinin çift yönlü olarak durdurulduğu belirtildi.

Müdahale için iki römorkör gönderildi

Mısır’dan kalkan SPARTA adlı geminin boyunun 134 metre olduğu bilgisi verildi. Geminin Bulgaristan'a gittiği ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü yakınlarında makine arızası yaşadığı kaydedildi. Gemiye yardım etmek NAZIM TUR ile KURTARMA-12 adlı römorkörlerin görevlendirildiği belirtildi. Kılavuz kaptanın da olay yerinde olduğu ve geminin sorununun çözülmesi için müdahaleye başlandığı ifade edildi. Yapılan çalışma sonucunda boğaz trafiğinin saat 22.00'de açıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)