Gelin Pastası Nefis Yemek Tarifleri

Evde gelin pastası yapmak sanılanın aksine oldukça kolaydır. Gelin pastası yapmak için gereken malzeme sayısı oldukça azdır.

YAŞAM 27.02.2021, 22:39
Gelin Pastası Nefis Yemek Tarifleri

Yani hemen hemen her evde bulunan temel malzemeler ile gelin pastası yapmak mümkündür. Dört adet yumurta, bir su bardağı şeker, bir su bardağı un, bir adet vanilya ve bir adet kabartma tozu, gelin pastası yapımı için yeterlidir. Pastayı ıslatmak için ise iki bardak ılık süt yeterli olacaktır. Gelin pastasının kreması için bir litre süt, bir su bardağı şeker, üç yemek kaşığı tepeleme un, iki yemek kaşığı nişasta, bir adet vanilya, bir poşet krem şanti ve biraz Hindistan cevizi gereklidir.

Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle büyük bir kaba yumurta ve şekeri ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Krema kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra beş dakika yüksek devirde çırpmaya başlayın. Kekin güzel kabarmasını istiyorsanız, çırpma işlemine çok dikkat etmelisiniz. İyice çırptıktan sonra karışıma sırası ile un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Bu malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra dikdörtgen bir borcam çıkarın ve tabanını yağlayın. Tabanı yağlanmış borcama kek hamurunu yayın ve fırına atın. 170 derece sıcaklıkta pişirmeye verdiğiniz kek hamurunu beklerken kremayı yapmaya başlayabilirsiniz. Krema için ise un, şeker, nişasta ve sütü karıştırın ve pişirmeye alın. Pişirmeye devam ederken vanilyayı alın ve altını kısıp, soğumaya bırakın. Kek hamuru fırından çıktıktan sonra bir süre soğumaya bırakın. Soğuyan kek hamurunun üstüne iki bardak ılık sütü yavaş yavaş dökün. Son olarak kenarda bekleyen kremaya bir poşet krem şanti ekleyin ve üç dakika kadar çırpın. Kremayı da yaydıktan sonra üstüne Hindistan cevizi ekleyin ve pastayı 3-4 saat buzdolabında bekletin. Eğer bir gece kadar beklerse daha lezzetli olur. Afiyet olsun.

Yorumlar (0)