Tarihi Gelibolu Yarımadası alev alev! Boğaz trafiğe kapatıldı!

Tarihî Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını çıktı. Çanakkale'de meydana gelen yangında 300 hektarlık alan yandı, söndürme çalışmaları esnasında Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı.

GÜNDEM 06.07.2020, 16:07 06.07.2020, 20:44
Tarihi Gelibolu Yarımadası alev alev! Boğaz trafiğe kapatıldı!

Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesinde orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınının söndürülmesine dönük çalışmalar sürüyor.

Çanakkale ilinin Tarihî Gelibolu Yarımadası'ndaki Ilgardere köyü yakınında bulunan ormanlık alanda henüz çıkış sebebi tespit edilememiş bir yangın başladı.

Kısa sürede içinde büyüyen ve dumanları kilometrelerce uzaklıktaki Çanakkale şehir merkezi ile Tarihî Gelibolu Yarımadası'nın büyük bölümünden görülen yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler sevk edilirken, takviye ekipler de istendi.

Tarihî Gelibolu Yarımadası'ndaki Ilgardere köyü yakınında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın sonrası Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, şehitliklerden uzak alanda etkili olan alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun mücadele veriyor.

Bakan Pakdemirli: 300 hektarlık alan yandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çanakkale'de meydana gelen yangında 20 helikopter, 400 personel, 107 arasözün müdahale ettiğini açıklayarak 300 hektarlık bir alanın yandığını ifade etti.

Boğaz trafiğe kapatıldı

Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangında Çanakkale Boğazı'nda da gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

Yorumlar (0)