Gece -32 ile Türkiye'nin en soğuk ili oldu

Bolu gece sıfırın altında 32 dereceyi görerek Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.

YAŞAM 19.01.2021, 10:52 20.01.2021, 09:46
Gece -32 ile Türkiye'nin en soğuk ili oldu

Türkiye'de gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 32 derece ile Bolu'da ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1711 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonundaki şehir ve ilçelere ait meteorolojik parametrelere göre, bu gece Bolu ili, Türkiye'nin en soğuk ili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonunda hava sıcaklığının -32 derece ölçüldüğü belirtilirken, Gerede ilçesinin Samat köyünde ise hava sıcaklığının -30,6 olduğu ve ikinci en soğuk yeri olarak listede yerini aldı.

Türkiye'nin üçüncü en soğuk yeri ise -28,9 derece ile Bolu'ya bağlı Dörtdivan ilçesi olarak kayıtlara girdi.

Abant Gölü buz tuttu

Doğal güzellikleri ile nam salmış Bolu'nun Abant Tabiat Parkı'nda bulunan gölün yüzeyi de buzla kaplandı.

Her mevsim ayrı güzelliğe sahip olan Abant Tabiat Parkı'nda geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı 50 santimetrenin üzerine çıktı.

Tabiat Parkı'nda hava sıcaklığı gece -22,2 oldu ve parkta bulunan, çevresi 7 kilometre uzunluğa sahip olan gölün yüzey bölümü de buzla kaplandı.

Günübirlik tatil için Abant Tabiat Parkı'na gelen ziyaretçiler, bu tutan gölün çevresinde yürüyüş yaptılar ve fotoğraf çektirdiler.

Görevliler ise günü birlik tatilcileri, gölün buz tutmasına aldanmamaları, gölün buzlu yüzeyine çıkmamaları konusunda sıkça anons yapıyor.

Yorumlar (0)