Gaziantep’te bir kişi, devletin verdiği çatı tamir parasını iade etti 

Gaziantep’te yaşayan ve yoğun kar yağışı sebebiyle evinin çatısı hasar gören Şeyh Şamil Özbal, AFAD tarafından verilen zarar tazmin parasının yarısını “fazla” olduğunu söyleyerek iade etti. 

YAŞAM 25.02.2022, 16:40 27.02.2022, 10:06
Gaziantep’te bir kişi, devletin verdiği çatı tamir parasını iade etti 

Gaziantep’te 18 Ocak günü yoğun şekilde etkili olan kar ve beraberinde gelen fırtına hali araçlara, evlere ve iş yerlerine büyük oranda zarar vermişti. O fırtınada evinin çatısında zarar oluşan Şeyh Şamil Özbal, İslahiye Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasından faydalanmıştı. Sokak sokak gezerek vatandaşın zararını tespit eden Kaymakamlık, Özbal’ın çatısı için 8 bin TL’lik yardım fonu oluşturmuştu. 



“Lazım olan kısmını alıp gerisini verdik” 

İslahiye’de telefon tamircisi olarak çalışan 3 çocuk babası Şeyh Şamil Özbal, bir süre sonra AFAD’dan gelen 8 bin TL’lik tazmin ödemesini aldı. O paranın yarısıyla evinin çatısını onarttığını belirten Özbal, kalan yarısını da İslahiye Kaymakamlığı’na iade etti. Parayı istemediğine dair bir dilekçe yazarak 4 bin TL’yi iade eden Şeyh Şamil Özbal, “Lazım olan kısmını alıp gerisini devletimize geri verdik.” ifadelerini kullandı. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, bu haber karşısında şu notu paylaştı: “Milletimizin külüne üflense altından iman çıkar.” 

Yorumlar (0)