Gaziantep'te içi bomba dolu çanta imha edildi

Gaziantep'te park halinde olan bir aracın altına koyulan içerisinde zaman ayarlı bomba bulunan bir çantanın vatandaşlarca fark edilip polise haber verilmesi üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanınca bombalar imha edildi. Polis tarafından yapılan denetimlerde, vatandaşlarca verilen eşkale uyan bir aracın içindeki 2 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 18.10.2020, 01:26
Gaziantep'te içi bomba dolu çanta imha edildi

Gaziantep’te bombalı saldırının son anlarda önüne geçildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Şehitkamil ilçesinde Karşıyaka Polis Merkez Amirliği karşısında park halinde olan bir aracın altına akşam saatlerinde bırakılmış olan bir çanta, sokaktaki vatandaşların dikkatini çekti.

Vatandaşlar olay yerinden hızla uzaklaşan bir kişiyi görünce, şüphelinin eşkali, bindiği aracın plakasını 155’e bildirdi.

1 kilo 200 gramlık patlayıcı madde bulundu

Olay yerinde güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, bomba imha uzmanlarını bölgeye getirdi. Olay yerinde yapılan incelemede bir çantanın içinde 3 parça halinde, yaklaşık olarak 1 kilo 200 gram olan zaman ayarlı patlayıcı maddeler tespit edildi.

2 kişi gözaltında

Bomba polis ekiplerince kontrollü bir şekilde imha edildi.

Polis ekipleri tarafından yapılan ihbar ve analiz çalışmaları neticesinde uygulama noktasında durdurulan araçtan biri eşkale uygun 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yorumlar (0)