Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 'aslan' paniği: Bakıcıyı yaralayıp kafesten kaçtı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, bakıcısını yaralayan bir aslanın kafesinden kaçması sebebiyle ziyaretçiler tahliye edildi.

YAŞAM 15.07.2021, 15:20 16.07.2021, 09:38
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 'aslan' paniği: Bakıcıyı yaralayıp kafesten kaçtı

Hayvanat bahçesinde bir aslan, bakıcısını yaralayarak kafesinden dışarı çıktı. 

Aslan bakıcısının durumu iyi

Durumu gören güvenlik görevlilerinin alarm vermesiyle beraber ziyaretçiler bölgeden tahliye edildi.

Hayvanat bahçesi giriş ve çıkışlara kapatılırken çok sayıda polis, itfaiye, ve sağlık ekibi bölgeye yönlendirildi. Aslanın yaraladığı ve Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüldüğü belirtilen bakıcının, tedavisinin devam ettiği ve durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Aslan etkisiz hale getirildi

Kafesinden kaçan aslanın etkisiz hale getirildiği açıklanırken, olayın kontrol altına alınmasından sonra hayvanat bahçesine tekrar ziyaretçi alınmaya başladı.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak hayvanat bahçesinde besleme yapıldığı esnada aslanlardan birinin dikkatsizlik neticesinde bakıcısını yaraladığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, hayvanat bahçesinde durumun kontrol altına alındığı ve bakıcı personelin durumunun iyi olduğu, kontrol amaçlı olarak müşahede altında tutulduğu kaydedildi. Açıklamada, “Hayvanat bahçemiz normal seyrinde hizmetini sürdürmektedir" sözleri kullanıldı.

Yorumlar (0)