Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden şüpheli için istenen ceza belli oldu

Bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek'i darbettiği iddiası üzerine tutuklanan Emrah Topal ile ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. 

YAŞAM 19.09.2022, 15:54
Gazeteci Latif Şimşek'i darbeden şüpheli için istenen ceza belli oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 Ağustos 2022’de bir televizyon kanalındaki "Gündeme Dair" programında konuk olan milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma yaşandığı, diğer konukların tarafları sakinleştirmek için uğraştığı, bu esnada Emrah Topal'ın, Latif Şimşek'i tokat ve yumruk atmak suretiyle darbettiği aktarıldı.

Adli Tıp raporunu gönderdi

Şüpheli Topal'ın, Latif Şimşek'e küfür de ettiği ifade edilen iddianamede, olay anına ait görüntülere göre şüphelinin şikayetçiyi ensesinden çekerek, sağ eliyle yumruk attığı, yüzüne tokat attığı ancak diğer şahısların araya girdikleri belirtildi.

Adli Tıp raporunda, şikayetçinin olay sebebiyle meydana gelen yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir olduğu aktarıldı.

"Öfkeme yenik düştüm"

Şüpheli Emrah Topal'ın ifadesinde, olay esnasında aşırı tahrik edildiği ve öfkesine yenik düştüğü için fiziki müdahalede bulunduğunu aktardığına yer verildi.

5 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi

Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması sonrasında şüpheli Emrah Topal ile ilgili "Basit Yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçları sebebiyle 1 yıl 1 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Şüpheli, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde yargılanacak.

Yorumlar (0)