Gazeteci Güngör Arslan öldürüldü

Kocaeli'nde, bir internet haber sitesinin sahibi olan Güngör Arslan, ofisinde maruz kaldığı silahlı saldırı neticesinde vefat etti.

YAŞAM 19.02.2022, 20:15 21.02.2022, 09:21
Gazeteci Güngör Arslan öldürüldü

Arslan, Cedit Mahallesi üzerindeki ofisine gelen şahsın silahlı saldırısına maruz kaldı. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay mahalline güvenlik ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Ambulansla hastaneye kaldırılan Arslan, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Bölgede inceleme gerçekleştiren emniyet güçleri, olay mahallinden kaçan şüpheli şahsı yakaladı.

Olaya ilişkin başlatılan çok yönlü tahkikat devam ediyor.

Valilikten açıklama

Diğer yandan, Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, saat 15.00 sularında İzmit ilçesinde silahla yaralama olayı yaşandığının ihbarda bulunulması üzerine emniyet güçlerinin ivedilikle olay mahalline geldiği belirtildi.

Gazeteci Arslan'ın ağır şekilde yaralandığı ve sağlık personelleri tarafından hastaneye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"R.Ö. adlı şahıs, suç aletiyle birlikte emniyet birimlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup, bu iğrenç saldırının aydınlatılması amacıyla çok yönlü tahkikat başlatılmıştır. Gazeteci Güngör Arslan'u hedef alan bu iğrenç saldırıyı şiddetli bir şekilde kınıyoruz."

KOGACE (Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti) tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise söz konusu saldırının kınandığı belirtildi.

Yorumlar (0)