Gaz sandı, üç bebek büyüklüğünde tümör çıkarıldı!

İstanbul'da yaşlı bir adam, gaz şikâyetiyle başvurduğu hastanede şaşkınlığa uğradı. Yaşı adamın karnından üç bebek büyüklüğünde kitle çıktığı öğrenildi. 

YAŞAM 04.07.2020, 13:29
Gaz sandı, üç bebek büyüklüğünde tümör çıkarıldı!

Olay, İstanbul'da yaşandı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir süredir dışarı çıkmayan Nizamettin Ergün, karnında oluşan şişkinliğin hareketsizlikten kaynaklandığı fikrine kapıldı. 

Karnı iyice şişen yaşlı adam, daha sonra gaz sancısı şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda yaşlı adamın karnında üç bebek büyüklüğünde kitle belirlendi. 

Bağırsak ve böbrek gibi organlara hasar verdiği tespit edilen kitleden ilk olarak parça alındı ve biyopsi gerçekleştirildi. Nizametttin Ergün, cerrahi işlem yapılmasını gerektiren kitle nedeniyle ameliyat oldu.

Hayati tehlikesi bulunan yaşlı adam, sekiz saat süren operasyonun ardından iyileşti. Nizamettin Ergün'ün karnının içerisinden 15, 30 ve 50'şer santimetrelik yani neredeyse 3 bebek büyüklüğünde 10 kilo ağırlığa sahip olan bir kitle çıkarıldığı bildirildi. 

"Sıcak havada bile üşüyordum"

Yaşlı adam, karnında bir gaz şişkinliğinin bulunduğunu sandığını, ardından sıcak havada bile üşümeye başladığını, karnının şiştiğini ve uyurken sadece sağ tarafına yatabildiğini, sol tarafına yatamadığını anlattı.

Soğuk bir şey içemediğini, sıcak havada bile evde ceket giyerek oturduğunu belirten Nizamettin Ergün, evden dışarı çıkmaması nedeniyle çocuklarının kendisine biraz kilo aldığını söylediklerini aktardı.

"Artık çok iyiyim"

Yaşlı adam, 65 yaş üstü olması nedeniyle dışarı çıkmak istemediğini, o sırada tümörün de hızlı bir şekilde büyümüş olabileceğini kaydederek, normalleşme süreci başlar başlamaz hastaneye gittiklerini, kitleyi görmediğini ancak çocukları anlatınca çok şaşırdığını söyledi. 

Nizamettin Ergün, ameliyatın ardından çok rahatladığını ve artık çok iyi olduğunu ifade etti. 

"İdrar yapamayacak hale gelmiş"

Yaşlı adamın ameliyatını yapan Prof. Dr. Turgut İpek, kitlenin çok büyük olduğunu, böbreği ön tarafa ittiğini ve bağırsakları da sol tarafa taşıdığını aktardı.

Prof. Dr. İpek, karın içerisinde bağırsakların hareket alanının kalmadığını, kitlenin böbreği sıkıştırması nedeniyle hastanın idrar çıkartamayacak hale geldiğini belirtti.

Yorumlar (0)