FSM Köprüsü'nde gece başlayan çalışma sona erdi!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün zemininde meydana gelen bozulmalar nedeniyle gece saatlerinde asfalt bakım çalışması başlatıldı. Köprünün Edirne istikameti yolunda yapılan çalışmaları izleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprüden günde 240 bin aracın geçtiğini söyledi. Bakım çalışmaları, sabah saatleri itibarıyla sona erdi.

YAŞAM 14.08.2022, 09:54 15.08.2022, 09:54 Hakan Öksüz
FSM Köprüsü'nde gece başlayan çalışma sona erdi!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden (FSM) günde yaklaşık 240 bin araç geçiyor. Köprünün Edirne istikametinde saat 00.00 itibarıyla asfalt bakım çalışması başladı. Çalışmanın yapıldığı yere gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların bitirildiği ve yolun yeniden trafiğe açıldığı kaydedildi.

Karaismailoğlu: "Günde 240 bin araç geçiyor"

Dünyadaki en yoğun trafiğe sahip köprülerden birinin FSM olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Asfaltta bazı bozulmaların gerçekleştiği bilgisini aldık. Bu da normal çünkü köprüden geçen araç sayısı günlük ortalama 240 bin. Dolayısıyla belli derecede bir zorlanma oluyor. Yolu güvenli duruma getirmek için bu çalışmayı başlattık. Saat 10.00 itibarıyla taamen bitirmeyi hedefliyoruz. Hafta içi bu çalışmayı yapsaydık vatandaşlar mağdur olurdu. Bu yüzden cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısı çalışmalara başladık." dedi.

İstanbul Boğazı'ndaki kara yolu geçişlerinde yoğunluk yaşanıyor

İstanbul Boğazı'nda yer alan kara yolu geçişlerinde yoğun trafik yaşandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen araç sayısının günlük ortalama 200 bin olduğunu hatırlattı. Karaismailoğlu'nun verdiği bilgilere göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de günde 110 bin, Avrasya Tüneli'nden ise ortalama 60 bin araç geçiyor.

Yorumlar (0)