Fransa'daki sulama yasağından dolayı futbol sahaları kuruyor!

Avrupa'daki rekor sıcaklıklar ve su kıtlığı tehlikesi, ülkenin bazı bölgelerinde sulama yasağının getirilmesine neden oldu. Yasak nedeniyle futbol sahalarının çimlerinin kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi. Villeperdue Belediye Başkanı Frederic Dupey, "Toprak tabakasının sertliği nedeniyle ciddi sakatlıklar yaşanabilir." dedi. Yasağın golf sahalarının bazı bölümlerinde uygulanmaması tepki çekti.

YAŞAM 18.08.2022, 10:46 18.08.2022, 16:55 Hakan Öksüz
Fransa'daki sulama yasağından dolayı futbol sahaları kuruyor!

Avrupa'da yaz ayları boyunca etkili olan rekor hava sıcaklıkları, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Özellikle Fransa, İspanya ve Portekiz'de etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle ülkeler alarma geçti. Su kıtlığı tehlikesiyle yüz yüze kalan Avrupa'da birçok önlem alındı. Fransa'da yeşil alanların sulanmasına ilişkin yasak, yaz başından bu yana devam ediyor. Fransız basını, yasak nedeniyle futbol kulüplerinin zor zamanlar yaşadığını yazdı. Sulama sorununun, futbol sahalarının kurumasına yol açtığı kaydedildi.

Sahalar kurumaya yüz tuttu

Villeperdue Valiliği, yasak nedeniyle sahaların kuruma tehdidiyle karşı karşıya kaldığının farkında olduklarını bildirdi. Kentin futbol kulübü olan Villeperdue, Fransa Kupası ikinci turu maçına 28 Ağustos'ta çıkacak. Villeperdue Belediye Başkanı Frederic Dupey, kulüp yöneticileriyle de görüştüğünü ve sulama sorununa ilişkin çözüm arayışında olduklarını söyledi. 

Belediye Başkanı Frederic Dupey: Sakatlık riski fazla!

Europe 1 radyosuna konuşan Frederic Dupey, "Sahamız futbola uygun ancak sulama probleminden dolayı çimler kurudu. Yumuşak çim tabakası, futbolcular için büyük önem arz ediyor. Çim tabakası kuruduğu zaman alttaki toprak tabakası nedeniyle ciddi sakatlıklar yaşanabilir. Futbolcu sağlığının korunması için çimlerin kurumaması gerekiyor. Sentetik çim bu sorunu çözmez. Villeperdue Kulübü bu öneriye sıcak bakmıyor. Valiliğin bu yasağı kaldırması gerekiyor, tek gerçek çözüm bu." ifadelerini kullandı.

Sentetik çim maliyetleri yüksek, kulüpler sıcak bakmıyor!

Sulama yasağı kararının tahmin edilemeyen olumsuz etkileri, spor müsabakalarında kendini gösteriyor. Futbol sahalarının sulama sorunu nedeniyle oyuna elverişsiz hale geldiği kaydedildi. Çimlerin kuruması nedeniyle sakatlık riskinin artması, kulüpleri endişelendiriyor. 

Fransa genelindeki birçok futbol maçının, sağlık riski nedeniyle ertelenebileceği konuşuluyor. Halihazırda Sarthe şehrindeki birçok spor müsabakası ertelenmiş durumda. Sentetik çim maliyetlerinin 1 milyon avroya yaklaşması, kulüplerin bu seçeneği gündeme almasını imkânsız hale getiriyor.

Golf sahalarının sulanması eleştirilere neden oldu

Sulama yasağının golf sahalarının bazı bölümlerinde uygulanmaması, Fransa kamuoyunda sert tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, "zenginlerin sporu" olarak kabul edilen golf için bu yasağın delinmesinin haksızlık olduğunu düşünüyor. Sulama yasağı nedeniyle bahçelerindeki çiçeklerin öldüğünü kaydeden vatandaşlar, hal böyleyken golf sahalarının sulanmasını "skandal" olarak yorumluyor.

Yorumlar (0)