Foyası ortaya çıkan dolandırıcılar ne yapacaklarını şaşırdı

Düzce’de telefonla aradıkları kişiye, polis olarak kendilerini tanıtıp bankadaki paralarının FETÖ’ye verildiğini belirterek dolandırmaya çalışan şüpheliler, vatandaşın 'jandarmayı arayacağım' sözü sonrasında ne yapacaklarını şaşırdı. Dolandırıcıların tuzağına düşmeyen vatandaş başından geçenleri anlattı. 

YAŞAM 01.10.2022, 11:15 02.10.2022, 08:36
Foyası ortaya çıkan dolandırıcılar ne yapacaklarını şaşırdı

Düzce’nin Konuralp mevkii Çilimli Caddesi üzerinde yaşanan olayda, polis olarak kendilerini tanıtan telefon dolandırıcıları FETÖ’ye karıştığını öne sürdükleri Şerafettin Şengül adlı vatandaşı dolandırmak istedi.

Dolandırıcılar, ava giderken avlandılar

İlk başta Şengül’ün kayınvalidesini arayan dolandırıcılar, ardından paniğe kapılan yaşlı kadının yönlendirmesiyle beraber Şerafettin Şengül’ü aradı. Telefonunun hoparlörünü açarak konuşan ve karşısındakilerin dolandırıcı olduğunu fark eden Şengül, konuyu jandarmaya bildirip istenilen yere jandarma ekipleri ile geleceğini söyledi. Bunun üzerine 2 kişi oldukları tespit edilen dolandırıcılar ne yapacaklarını şaşırdı. Şengül’ü ikna etmeye çalışan şüpheliler, jandarmaya haber verilmesi durumunda operasyonun tehlikeye gireceğini belirterek vatandaşa bağırmaya başladı. Dolandırıcıların bağırmasına kızan Şerafettin Şengül ise sesini yükseltince dolandırıcılar telefonu kapattı. Şengül’ün telefon dolandırıcılarıyla gerçekleştirdiği konuşma ise saniye saniye kaydedildi. 

“Sürekli haberlerde duyduğumuz için şüphelendim” 

Yaşananları anlatan Şerafettin Şengül, “İlk aradıkları zaman inanmıştım. Benim ile ilgili tüm bilgileri biliyorlardı. İlk başta kayınvalidemi aramışlar. O da panik bir şekilde bizi evine çağırdı. Evine geldik. Birkaç kez daha aradılar. Bankadaki paranız FETÖ’ye gönderilmiş. Yasa dışı işlerde kullanmışlar dediler. Polis olarak kendisini tanıttı. Arkadan sesler geliyordu. Operasyonda olduklarını aktardılar. Bizim özel bilgilerimiz vardı ellerinde. Bu sebeple ilk başta inandık. Bankadaki paranızı başkası ile paylaşmayın yalnızca bizim ile paylaşın gibi sözler söylediler. Bankadaki paralarımızın miktarını ve dövizimizin tutarını söylememizi istediler. Eşimi de uyararak sakın anlatma diye onu uyardım. Miktarları söylemeyince telefonu kapatıp 15 dakika sonra bir kez daha aradılar. Haberlerde sürekli duyduğumuz için şüphelendim. Ben de bu sebeple jandarma ekiplerine haber verdim” dedi. 

Jandarma konuyla ilgili inceleme başlattı.

Yorumlar (0)