'Formulaz' heyecanını kış mevsimine taşıdılar

Rize'ye bağlı Ardeşen ilçesinde yurttaşlar, tahta arabaları ile yer yer kar üzerinde yarış yaparak doyasıya eğlendi.

YAŞAM 26.12.2021, 23:07
'Formulaz' heyecanını kış mevsimine taşıdılar

Her sene geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği düzenlenen Tunca beldesinde, Formulaz Derneği pazar gününü de fırsat bilerek etkinlik gerçekleştirdi.

Tunca-Ardeşen arasında ulaşımın sağlandığı yolda tahta arabalarıyla yarış yapan belde sakinleri, 2 kilometrelik yolda eğlenceli zaman geçirdi.

Bazı araçların kar birikintilerine saplandığı yarışta, kimi yarışmacıların geri dönüşte araçlarını pikapların arkasına bağlayarak çektirdikleri görüldü.

Etkinliğin ardından katılımcılar, soğuğa aldırış etmeden tulum eşliğinde horon oynadı.

Katı kuralları var

Formulaz Derneği Başkanı Murat Gül, basın mensuplarına, "Araçların genişliği 70, uzunluğu ise 170 santimetreyi geçemiyor. Ahşap ve tahta dışında başka bir şey kullanılamıyor. Yarışmacılar kıl çorabı ve kara lastik giymek zorunda." dedi. 

Gül, yarışlara kent dışından da iştirak etmek isteyenler olduğunu söyleyerek, etkinliği tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini ifade etti.

Gül, şöyle devam etti:

"Arabasını herkes kendi yapıyor. Yarış araç yapımından başlıyor. Yöremizi tanıtmaya çalışıyoruz. Yarışlar genellikle ağustos ayında yapılıyor. Bu sene kışın da yapmak istedik. Kışın daha zevkli oldu. Araçlarda fren yok, gereksinim de duymuyoruz. Bu yarışta iniş var fakat çıkış yok."

Yurttaşlardan Recep Çakır ise kışın ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Kış mevsiminde daha heyecanlı bir yarış oldu. Bu zevk anlatılmaz, yaşanır." şeklinde konuştu. 





























Yorumlar (0)