Fiziksel engelli Kemal 7’inci üniversitesini okuyor

Ankara’da 12 yaşında kas hastalığıyla karşılaşan ve ardından yüzde 92 oranında fiziksel engeli bulunan Kemal Yıldız, bu alanda rekor kırıp Dünya Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmak istiyor.

YAŞAM 14.02.2021, 13:29 14.02.2021, 18:11
Fiziksel engelli Kemal 7’inci üniversitesini okuyor

Ankara Yenimahalle’de 12 yaşındayken doktorların BMD hastalığı olduğunu ifade ettiği Kemal Yıldız, halk arasında kas hastalığı olarak da bilinen ve vücutta protein eksikliği sebebiyle oluşan hastalıkla karşılaşarak yüzde 92 düzeyinde engelli kaldı. Şimdiye dek 5 üniversiteyi bitiren Yıldız, Atatürk Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Kütahya Dumlupınar’da Kamu Yönetimi’nde Yüksek Lisans yapıyor.

Yıldız geçtiğimiz sene Erdoğan’a yazdığı “Kimse Bölemez Seni Güzel Türkiye’m” isimli şiiri hediye etmişti.

“Hastalığımın bir çaresi bulunmuyor”

Yıldız, hastalığını öğrendiği dönemlerin zorluklarla geçtiğini söyleyerek, “Çok zor geçti yaşamım. Hastalığım ilk dönemlerinde oturup kalkarken zorluk yaşadım. Tıbbi olarak çaresi olmadığını öğrendim. Ailemin desteğiyle beraber bugünlere geldim. Elimden gelen çabayı gösterdim. İçime kapanık biriydim. Dışarı çıkamıyordum evden. Ancak zamanla dışarı çıkmaya başladım.” dedi.

‘Engelli olmak başarılı olmaya engel bir durum değil’

Şimdiye dek Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İş Sağlığı ve Güvenliği, Bankacılık ve Sigortacılık ve Siyaset Bilimi gibi bölümleri bitirdiğini söyleyen Kemal, “Guinness Rekorlar Kitabı’na ismimi yazdırmak istiyorum. Şimdiye dek 5 üniversite okudum. 6 ve 7. üniversiteleri de okuyorum. İtalya’da 8 üniversiteyle 202 senesinde Guinness’e adını yazdıran bir kişiyi internette araştırırken keşfettim. Azmedip 5 üniversiteyi bitirdim. 6 ve 7. üniversiteyi de okuyorum. Engeli olmak başarının önünde de engel değil, insanın hayalleri engelsizdir.” dedi.

Yorumlar (0)