Fiyatların artması Rusya'dan talebi düşürebilir!

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, 2020 yılı için Türkiye’deki "otel hizmet fiyatlarında beklenen artışın" çok sert olmasının Rusya’dan talebin azalmasına neden olacağını aktardı.

YAŞAM 27.11.2019, 00:40
Fiyatların artması Rusya'dan talebi düşürebilir!

Lomidze, Rus tur operatörlerinin, önümüzdeki yıl Türkiye’deki otel hizmet fiyatlarında beklenen yüzde 10'luk artışın çok sert olmasının Rus tüketiciler tarafından talebin azalmasına neden olacağını belirtti.

Bu duruma ilişkin yorum yapan Lomidze, "Biz, 2020’de Türk otellerindeki hizmet tutarının ortalamada bu yılın yaz döneminde tahmin edildiğinden daha yüksek olmasını bekliyoruz. Fiyatlar henüz belirlenmedi ve biz artışın ne kadar olacağını söyleyemiyoruz. Şimdilik ciddi bir artışın beklendiğini göremiyoruz" dedi.

"Otelciler fiyat düşürmek zorunda kalacak"

Türk otelcilerin fiyat politikasında büyük değişim olsa da bunun "Rus pazarında sezonun tümünü etkileyecek çok büyük bir talep azalmasına neden olmayacağını" tahmin ettiklerini belirten Lomidze, "2019 deneyimlerimize göre, Türk turizm ürününün tutarının artmasının hemen ardından Rus tüketiciler tarafından talebin azalmaya başlayacağı tahmin edilebilir, bu durum otelcileri, en yoğun sezonda bir kez daha fiyat düşürmek zorunda bırakacak. Bu yıl böyle olmuştu ve sonuçta Türkiye, Rusya’dan rekor sayıda konuk ağırlamış oldu.” dedi.

Yorumlar (0)