Fırtına geliyor: 66 şehir için “yoğun uyarı” verildi

Meteoroloji Doğu Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu için yoğun kar yağışı ve fırtına uyarısı verdiği raporunu yayınladı. 66 şehir için sarı ve turuncu kodlar verildi.

YAŞAM 03.03.2022, 10:07 03.03.2022, 10:42
Fırtına geliyor: 66 şehir için “yoğun uyarı” verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. Gece saatlerinde yayınlanan rapora göre bugün 66 şehirde kuvvetli yağış ve fırtına hakim olacak. 34 şehirde kar yağışı etkisini hissettirirken 61 şehir için sarı, 5 şehir için ise turuncu kodlu uyarı verildi. 

Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu

Hava durumu raporuna göre Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun doğu kesimlerinde (Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Niğde) kuvvetli kar yağışı hakim olacak. Şehir merkezlerinde 10 santimetreye kadar ulaşması beklenen kar kalınlığının yüksek kesimlerde 20 santimetreye yükselmesi bekleniyor. Kar yağışıyla birlikte don, buzlanma, ulaşımda aksama, kar fırtınası gibi olaylar gözlemlenecek.

Doğu, Orta, Batı Karadeniz

Doğu ve Orta Karadeniz’de öğle saatlerinde rüzgar hakim olacak. Rüzgarın kuvveti zaman zaman 75 km/saate kadar çıkabilecek. Fırtına, gece saatlerine doğru etkisini artıracak. Batı Karadeniz’de ise kar yağışı, 4 Mart Cuma gününün ilk saatlerine kadar devam edecek. Sinop, Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bolu’da kar kalınlığının 20 santimetreyi bulması bekleniyor.



Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde sağanak yağış etkisini artıracak. Siirt, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman’ın kuzey kesimlerinde metrekareye 75 kiloluk yağış düşmesi bekleniyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülebilirken alçak kesimlere sağanak yağış hakim olacak.

Akdeniz 

Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Kayseri, Niğde, Sivas ve Karaman’ın güneyinde; Kahramanmaraş, Mersin ve Adana’da; Antalya’nın ise iç kesimlerinde güney yönlü fırtına bekleniyor. Uzun süreli fırtınanın saatteki hızı 70 km/saate kadar çıkarken kısa süreli fırtınanın saatteki hızı 90 km/saate kadar yükselecek. Meteoroloji, bölgede meydana gelebilecek direk devrilmesi, ağaç ve çatı sökülmeleri, baca gazı zehirlenmesi gibi durumlar karşısında uyarılarda bulunuyor.

Doğu Anadolu

Bölgede Ardahan, Iğdır, Ağrı, Kars, Erzurum, Bayburt ve Erzincan ile çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Bölge genelinde hava parçalı bulutlu geçerken aralıklı yağış da görülecek. Çoğunlukla yüksek kesimlerde kar, alçak kesimlerde karla karışık yağmur oluşacak. Sıcaklıklar bölgede mevsim normallerinde olacak. Öte yandan gece ve sabah saatlerinde don, zirai don ve buzlanma görülecek.

Marmara

Bölgede yağışların çoğunlukla yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Marmara’nın doğu kesimlerinde kar yağışı etkili olurken güney kesimlerinde çoğunlukla sağanak yağış gözlemlenecek. Ancak kuvvetli fırtına hali bulunduğundan çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olaylar karşısında tedbirli olmak gerekiyor.

Yorumlar (0)