Fırsatçılara inat, ette indirimli fiyat!

Enflasyonu bahane göstererek fırsatçılık yapan işletmelere inat etin kilosunu yüzde 30 daha ucuza sattığını söyleyen 22 yaşındaki kasap Yusuf Güzdaoğlu, "Bazı kişiler yıldan yıla sofrasına et koyabiliyor. İllâ çok kazanmamıza gerek yok. Fakir vatandaşlar da gelip et alabilsin. Fırsatçılığın karşısındayım, açgözlülüğe gerek yok." dedi.

YAŞAM 17.08.2022, 17:35 18.08.2022, 14:01 Hakan Öksüz
Fırsatçılara inat, ette indirimli fiyat!

Son aylarda enflasyonun etkisiyle ürün fiyatlarında yaşanan artış, vatandaşları canından bezdirdi. Enflasyon etkisini bahane göstererek fırsatçılık yapan bazı işletmeler, fiyatlarda fahiş zamlara gitti. Mardin'in Artuklu ilçesindeki bir kasap, fırsatçılara karşı çıkarak eti ucuza satmaya başladı. 7 yaşından bu yana kasaplık yapan Yusuf Güzdaoğlu (22), etin kilosunu piyasa fiyatından yüzde 30 daha ucuza satıyor. 

"Kasaplık baba mesleği"

Kasaplığın baba mesleği olduğunu söyleyen Yusuf Güzdaoğlu, "Uzun zamandır bu mesleğin içindeyim. Önce ağabeyimle ortak dükkân işlettim. Sonra bana dükkân açtı, sağ olsun. Babam halen daha mesleğin içinde. Şu an etin kilosu inanılmaz pahalı. İnsanlar daha ucuza sofralarına et koyabilsin istiyorum. İllâ çok kazanmamıza gerek yok. Bazı kişiler sofrasına yıldan yıla et koyabiliyor. Şu an etin kilosunu 90 liradan satıyorum. Diğer kasaplar 120 liraya kadar çıkıyor." ifadelerini kullandı.

"Diğer kasaplar tepki gösterdi"

Vatandaşlar daha ucuza et yesin diye bu fiyatlara indiğini kaydeden genç kasap, "Bu indirim yüzünden diğer kasapların tepkisini çektim. Elimden geldiği kadar vatandaşlara yardımcı olmaya uğraşıyorum. Müşterilerimiz de memnun. Evime ekmek götürebiliyorum, bu bana yeter. Fakir birisi gelip et alabildiği zaman ben ondan daha çok mutlu oluyorum. Fırsatçılığın karşısındayım. Açgözlülüğe gerek yok." dedi.

Yorumlar (0)