Firari CEO sonrası Atatürk Havalimanı'nda yeni dönem!

Nissan eski CEO'su Carlos Ghosn'un kaçışından sonra, Atatürk Havalimanı'nda yeni bir uygulamaya geçildi.

YAŞAM 15.01.2020, 12:22 15.01.2020, 13:32
Firari CEO sonrası Atatürk Havalimanı'nda yeni dönem!

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği, Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak özel uçuşlarla yeni bir uygulamaya geçti.

"Küçük Havaalanları ve Kontrolsüz Alanlardan Gelen Hava Araçlarının Kontrolüne İlişkin Talimat" başlığıyla ilgili birimlere gönderilen yazıda, küçük havaalanları veya kontrolsüz alanlardan Atatürk Havalimanı'na inen ve uçuş planı olan veya olmayan tüm uçakların ilgili hava trafik kontrolörleri tarafından tespit edilerek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), "Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü"ne, dış hat uçuşu olması durumunda "Kargo Gümrük Müdürlüğü"ne bildirilmesi talep edildi.

Söz konusu havaalanlarından kalkan uçakların işletmecileri "uçuş izin talepleri"nde "yolcu taşıma, eşya taşıma, bakım, onarım, konma-konaklama" gibi uçuş amaçlarını belirtecek şekilde izin istemek zorunda. 

Bagaj-kargo arama ve kontrolü 

Tüm görevlilerden iş güvenliği başta olmak üzere apronda uygulanacak kurallara, kullanılması gereken özel teçhizat ve kıyafetlere uyması istendi. Uçak altında hazır bulunacak polis ve gümrük ekiplerine, uçağın yolcusu ve mürettebatı ile bagaj-kargo arama ve kontrolü titizlikle yapmaları, gerekmesi durumunda ise bu alanda mobil x-ray cihazları bulundurulması talimatı verildi.

Ghosn'un kaçışında Atatürk Havalimanı'nın rolü

Japonya'da ev hapsindeki Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un 29 ve 30 Aralık'ta iki ayrı özel uçak ile Osaka-İstanbul-Beyrut hattı üzerinden gerçekleşen kaçışında gündeme oturmuştu.

Kaçış sonrası İstanbul'da başlatılan soruşturmada 7 kişi gözaltına alınmış, 4'ü pilot 5 kişi tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)