Film gibi olay: Defnettikleri babaları, hastanede karşılarına çıktı

Çanakkale’de oldukça ilginç bir olay yaşandı. ÇOMÜ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde adları aynı, soyadları farklı olan iki hastanın evrakları karıştı. Öldü diye babası sandıkları şahsı annesinin mezarının yanına defneden evlatları, hastanede babalarının hayatta olduğunu görünce şok oldu.

YAŞAM 09.04.2021, 00:13 09.04.2021, 23:16
Film gibi olay: Defnettikleri babaları, hastanede karşılarına çıktı

Çanakkale'de ÇOMÜ Hastanesi'nde kolon kanseri tedavisi gören Recep Çelik’in (93) adı aynı fakat soyadı farklı olan bir hastayla evrakları karıştı. Bahse konu hastanede COVID-19 tedavisi gören Recep Yılmaz (69) adlı yurttaş, yoğun bakım ünitesi dolu olduğu için Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Fakat Yılmaz hastaneye sevk edildiği esnada, yanlışlıkla kanser hastası Çelik’in dosyası gönderildi.

Filyasyon ekibi eşliğinde defnettiler

Sevk edildiği gece hayatını kaybeden Recep Yılmaz’ın ailesi yerine durum Recep Çelik’in ailesine bildirildi. Acılı aile, babaları Recep Çelik’i korona hastası olduğu gerekçesiyle göremeyeceklerini öğrendiklerinde ise ikinci bir şok daha yaşadı. Ardından morga giden aile, tamamlanan işlemlerin akabinde naaşı resmen teslim aldı. Babalarının sandıklarını cenazeyi filyasyon ekibiyle beraber Çanakkale Yeni Şehir Mezarlığı’nda, annelerinin hemen yanındaki aile mezarlığına defnettiler.

"Babanız yaşıyor"

Ardından, hastaneden, ‘Babanız ÇOMÜ Hastanesi’nde.’ şeklinde bir telefon aldığını dile getiren Recep Çelik’in oğlu Hilmi Çelik, hastaneye gittiğinde, babasını görür görmez şok oldu.

Yanlış hasta sevki iddiası

Akıllara durgunluk veren olayı anlatan Hilmi Çelik, “Babamın yoğun bakıma alınması gerekiyormuş. Başka bir hastanede boş yatak olunca da babamın evraklarını kullanarak başka bir Recep'i sevk ediyorlar. Birkaç gün sonra da adamcağız hayatını kaybetmiş. Bizi aradılar, babamızın öldüğünü söylediler. Babamızın aşı yaptırdığını, COVID-19 teşhisi konulmadığını belirttik fakat düzeltemedik." dedi. 

“Adamı gömdük”

Aldıkları ölüm raporunun akabinde defin işlemini gerçekleştirdiklerini de söyleyen Çelik, “Morga gittik. Çok yaklaştırmadılar. Babamın göğsünden karnına kadar ameliyat yarası var. O adamda da aynı yara vardı. Babamın hacet torbası vardı, o adamda da varmış. Cenazeyi bize teslim ettiler, biz de annemizin yanına gömdük." ifadelerini kullandı. 

Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)