Film gibi kovalamaca! 30 kilometre kovaladılar, silahlar konuştu...

Antalya'da hafif ticari bir araç çalmaya çalışan kişi, 30 kilometrelik kovalamacanın ardından yakalandı.

YAŞAM 24.10.2019, 16:14
Film gibi kovalamaca! 30 kilometre kovaladılar, silahlar konuştu...

Hırsızlık ve kovalamaca, Çarşamba günü saat 17.00 sularında, Antalya'nın Korkuteli ilçesi Bayatbademleri Mahallesi'nde yaşandı. Azerbaycan asıllı Türkiye vatandaşı Bahtiyar Muradov'un sahibi olduğu küçükbaş hayvan çiftliğine giden Halil D., çiflikteki işçilerin yaşadığı eve girdi. Bir süre içeride kalıp dışarı çıkan Halil D., evin önünde park halinde bulunan 06 AE 1205 plakalı hafif ticari aracı çalarak kaçtı. Durumu fark eden Bahtiyar Muradov, kendi otomobiliyle hırsızı kovalamaya başladı.

Polisi görüp geri vitesle kaçtı

Polis ve jandarmayı da bilgilendiren Muradov, 10 kilometre kovalamacanın sonunda otobana çıkmak üzere olan çalınan aracın önüne çıktı. Halil D., kullandığı aracı Muradov'un üstüne sürdü. Kendi aracından inen Bahtiyar Muradov, elini camdan sokarak hafif ticari aracın kontağında bulunan anahtarı çıkarmaya çalıştı. Bu noktada Halil D., taşıdığı tabancayla Muradov'un eline vurdu, yere düşürdü ve ardından çaldığı araçla kaçmaya devam etti.

Termessos Antik Kenti kavşağında kontrol yapan polis, önceden bildirildiği için Halil D.'nin aracını tespit edebilmek amacıyla önlem aldı. Kontrol noktasını gören zanlı, polisin 'dur' uyarılarını dinlemeyerek aracını geri vitese taktı ve kavşağa girerek yönünü değiştirdi. Halil D., Korkuteli yönünde kaçmaya devam etti.

Tankere çarparak durdu

Polis ve jandarmanın 30 kilometre süren amansız takibinden sonra Halil D., Cehennem Deresi yakınlarında önünde yolculuk yapan tankere yandan çarptı. Kontrolünü kaybeden araç, yol kenarında durmak zorunda kaldı. Halil D., polis ve jandarmanın kendisini araçtan çıkarma çabalarına direndi, ancak havaya ateş açarak Halil D.'yi korkutmaya çalışan polis, zanlıyı araçtan indirmeyi başardı. Halil D., jandarmaya teslim edildi.

"Polislerle birlikte aracı kovaladık"

Aracı çalınan Bahtiyar Muradov, yarım saatlik kovalamacanın ardından "Çiftlikte hayvanları kontrol ederken, köyün marketçisi bizi aradı. Aracımızın çalındığını ve köy içinde tehlikeli şekilde kullandığını ihbar etti. Biz de bir yanlışlık olabileceğini söyledik. Aracın yerinde olmadığını görünce çalındığını aldık. Ben otomobilime binerek köy içerisinde aracı bulmaya çalıştım. Köylüler aracın Antalya istikametine doğru gittiğini söyledi. Kısa süre sonra araç görüş mesafeme girince polis ve jandarmayı arayıp yer bildirdim. Otobana çıkmadan önce aracın önünü kestim, ancak bana mukavemette bulunarak aracıma çarptı ve kaçmayı sürdürdü. Termessos Antik Kenti kavşağında uygulama yapan polis ekiplerine takıldı. Polislerin 'dur, teslim ol' uyarısını dinlemeyerek bu kez Korkuteli istikametine kaçmaya başladı. Biz de polislerle birlikte aracı kovalamaya başladık." şeklinde konuştu.

Sabıkasında ölümlü kaza da var!

Aracı tehlikeli bir şekilde kullanan zanlıya yaklaşmanın oldukça zorlu olduğunu belirten Muradov, “Öndeki tankere çarpınca araç kontrolden çıktı. Yolun kenarında durdu. Polisler de silah çekerek onu etkisiz hale getirdi. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

Halil D.'nin daha önce alkollü ve ehliyetsiz araç kullandığı için ölümlü kazaya yol açtığı ortaya çıktı. Jandarma karakolunda ifadesi alınan zanlı, adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)