Fikirtepe'nin süresi doldu: Gaz, elektrik ve su kesildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fikirtepe'de sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında tahliye maksadıyla yurttaşlara tanınan 165 günlük kanuni süre bugün son buldu. Bölgede su, doğal gaz ve elektrik kesildi.

YAŞAM 19.10.2021, 19:09 19.10.2021, 19:29
Fikirtepe'nin süresi doldu: Gaz, elektrik ve su kesildi

Fikirtepe’de ikamet eden yurttaşlar için tanınan 165 günlük tahliye müddeti bugün son buldu. Bölgede başlatılacak olan tam kapsamlı yıkım faaliyetleri için hazırlıklarda sona gelindi. Bakanlık yetkilisi Vedad Gürgen, bölgeyi ziyarette bulunarak, sürece dair açıklama yaptı.

"Bizim yapmamızı istediler"

Proje kapsamındaki bölgede inceleme yapan Gürgen, “Burada senelerden bu yana sürüncemede kalmış çok sayıda proje vardı. Projede hak sahibi olan yurttaşlar bize gelerek projenin bizlerce yürütülmesine yönelik istekte bulunuyordu. Yapılan görüşmelerin ardından projenin 22 adasının bakanlıkça gerçekleştirilmesi yönünde karar verildi. Kararın hemen akabinde tahliye sürecine ilişkin detaylı planlamalar yaptık ve süreci hızlı bir şekilde başlattık. Boşaltma işlemleri için yurttaşlar ek süreler de verdik. Söz konusu zaman dilimini 165 güne kadar çıkarttık. Bugün itibarıyla süremiz sona erdi. Hatta birkaç hafta da geçti. Tahliye işlemleri süresince kapı kapı dolaşarak yurttaşların barınma, ulaşım ve lojistik gibi problemleri olup olmadığını sorduk, olanlar için de çözümler sunduk." şeklinde konuştu.

“Bugün Fikirtepe'de bir dönüm noktası olacak”

Projelerin iki yıl içinde tamamlanacağını kaydeden Gürgen, “Aslında bu proje beton ve demirden ibaret değil. Sosyal açıdan da oldukça önemli bir proje. Bugün Fikirtepe için önemli bir dönüm noktası. Burada doğal gaz, su ve elektrik hizmetlerinin durdurulmasından sonra güvenli olarak çalışmalara başlıyor olacağız. Ne denli hızlı başlarsak o denli kısa süre içinde konutlar yükselmeye başlar. Proje iki yıl içinde tamamlanacak ve anahtarları teslim ediyor olacağız. Tüm gayretlerimiz yurttaşlara verdiğimiz sözü tutmak için." şeklinde konuştu. 













Yorumlar (0)