FETÖ'nün mahrem yapılanmasına operasyon: Çok sayıda gözaltı

MersinTerörle Mücadele Şube Müdürlüğünün, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın mahrem sorumlularına ilişkin düzenlediği operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanların tamamı adliyeye sevk edildi. 

YAŞAM 08.10.2021, 10:07 09.10.2021, 11:27
FETÖ'nün mahrem yapılanmasına operasyon: Çok sayıda gözaltı

İddiaya göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY mensuplarının faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı.

8 kişi gözaltında

Türk Silahlı Kuvvetlerine personel temini için gerçekleştirilen öğrenci seçme mülakat sınavlarında, adaya ait numaralarının örgütün mahrem yapılanmasındaki sorumlular tarafından kodlandığı ve komisyondaki örgüt mensuplarına bildirildiği, diğer adaylara göre sınavlarda avantaj elde ettikleri, bu yolla örgüt tarafından pek çok kişinin Türk Silahlı Kuvvetlerine yerleştirildiği tespit edildi. Ardından yapılan eş zamanlı şafak operasyonu sonucunda 8 kişi gözaltına alınırken, adreslere yapılan baskınlarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli adliyeye sevk edilirken, arama kararı olan 1 şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor. 

Ankara merkezli 27 ilde FETÖ operasyonu

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM, MİT ve SİBER Daire Başkanlıkları tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine ilişkin yapılan çalışmalar neticesinde Ankara merkezli 27 ilde, örgütün Jandarma Genel Komutanlığında yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ yapılanmasında oldukları tespit edilen; daha önce görevden ihraç edilmiş 43 astsubay ile ilişiği kesilmiş 13 askeri öğrenci olmak üzere 56 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildi.

Yorumlar (0)