Fethiye’de korkutan orman yangını

Fethiye’de çıkan orman yangını, çevre sakinlerini korkuttu. Olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri 1,5 saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdü. Yangının çıkışı hakkında araştırma yapan yetkililer, bunun bir tür kundaklama olduğunu belirledi.

YAŞAM 20.03.2022, 16:01
Fethiye’de korkutan orman yangını

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki ağaçlık alanda orman yangını çıktı. Göcek Mahallesi’nde 13.30 sularında çıkan yangını görenler derhal itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay mahalline gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için 1,5 saat boyunca ter döktü. Karadan müdahale edilen yangın hakkında açıklama yapan Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, şunları aktardı: “70 orman işçici, 10 orman muhafaza memuru, 7 teknik personel, 2 treyler, 2 dozer, 5 pikap, 3 ilk müdahale aracı, 4 su tankeri ve 22 arazöz ile yangına müdahale ettik. Alevler 1,5 saatin ardından kontrol altına alındı. 1 hektarlık alan zarar gördü. Aynı alan, geçen sene temmuz ayında yaşanan yangında da yanmış ve sonrasında kendi kendini toparlamıştı.”



Olayın “kundaklama” olduğu açıklandı

Olay yerine gelip incelemelerde bulunan jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Kundaklama şüphesi üzerinde durulurken bazı kişiler ise şüphe olmadığını, bunun bir tür kundaklama olduğunu dile getirdi. Aynı alan, geçtiğimiz sene yaşanan büyük temmuz yangınında da yanmıştı. O dönemde rüzgarın etkisiyle büyük bir alana yayılan yangın, uzun müdahaleler sonucunda kontrol altına alınabilmişti. O yangını Molotof kokteyli ile çıkarttığı belirlenen 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)