Fenerbahçe'nin 70 yıllık üyesini dolandıran sanığa rekor ceza

Fenerbahçe Kulübü’nün 70 yıllık üyesi Ali Yılmaz Uslu ile eşi Zekiye Şükran Uslu’nun dolandırılmalarına yönelik davada Uslu çiftinin 35 bin dolar, 125 bin TL ve ziynet malzemelerini çalan sanık 6 yıl hapis ve 520 bin TL para cezasına çarptırıldı.

YAŞAM 27.04.2021, 10:52 27.04.2021, 22:07
Fenerbahçe'nin 70 yıllık üyesini dolandıran sanığa rekor ceza

3 yıl önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’tan, Fenerbahçe üyeliğinde 70 yılını doldurduğu  için plaket alan Ali Yılmaz Uslu ve eşi Zekiye Şükran Uslu, telefon ile dolandırılmaları sebebiyle Başsavcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 

Dava, ilk duruşmada karara bağlandı

Uslu çiftinin suç duyurusu yapmaları üzerine soruşturma başlatılırken Uslu çiftinin 35 bin dolar, 125 bin TL ile birlikte ziynet eşyalarını aldığı belirlenen sanık Adil Ural’a ilişkin 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.İlk duruşmada karara bağlanan duruşmaya, başka suçlardan tutuklu bulunan sanık Adil Ural, SEGBİS yoluyla bağlandı. Müşteki avukatı Rahmi Çelik ise duruşmada hazır olarak bulundu.

Savunmasında, söz konusu suçları kabul etmediğini söyleyen sanık Adil Ural, müştekileri tanımadığını ve teşhisi kabul etmediğini, dolandırıcılık eyleminin kendisiyle bir ilgisi olmadığını ve suçsuz olduğunu belirterek beraat talebinde bulundu. 

Savcının açıkladığı esas hakkındaki mütalaada, Ali Yılmaz Uslu ve eşi Zekiye Ş. Uslu’nun, olayın yaşandığı tarihte telefonla arandığını, telefonla arayan şüphelilerin polis olarak kendilerini tanıttıklarını, yakalanan sahte kimliklerde ise fotoğraflarının olduğunu aktardıkları dile getirildi. Mütalaada, Uslu çiftinden bankadaki paralarını çekmeleri istendiği anlatılırken çiftin 35 bin dolar parayı çektikleri ve parayı çektikten sonra telefondakilerin yönlendirmesiyle bir kişiye teslim ettikleri ifade edildi.

Uslu çifti 125 bin TL daha verdi 

Uslu çiftinin evdeki ziynet eşyalarını da bir poşetin içine koyup, aynı gün yine telefondakilerin yönlendirmesiyle belirtilen kişiye teslim ettikleri belirtildi. Sonraki gün ise aynı şahısların, Uslu çiftine operasyonun son aşamasında olduklarını söyledikleri ve çftin 125 bin TL daha para çekerek Emre isimli bir şahsa teslim ettikleri aktarıldı. Mütalaada sanığın suçlamaları kabul etmediği belirtilirken Uslu çiftinin ise sanığı teşhis ettiği aktarıldı. Savcılık mütalaasında, sanık Adil Ural’ın ‘zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık’ suçu kapsamında 3 yıl 9 aydan 17,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Müşteki avukatı Rahmi Çelik, savcılık mütalaasında karşı beyanda bulunurken mütalaaya katıldıklarını söyleyerek sanığa ceza verilmesini istediklerini aktardı.

Rekor ceza

Dava, karara bağlanmadan önce son sözü sorulan sanık Ural, suçsuz olduğunu söyleyerek beraatini talep etti. Duruşmayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Adil Ural’ın, dolandırıcılık suçunu işlediği sabit olması sebebiyle 6 yıl hapis ve 520 bin 82 TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)