Fatura ödemeye gittiler, dolandırıldılar!

İstanbul Maltepe'de bir fatura ödeme merkezi, vatandaşların ödemelerini bir süre aldıktan sonra kapandı. Vatandaşlar, daha sonra fatura merkezinin kendilerini dolandırdıklarını anlayıp şikayetçi oldular.

YAŞAM 24.10.2019, 17:53 24.10.2019, 19:57
Fatura ödemeye gittiler, dolandırıldılar!

İstanbul'un Maltepe ilçesi Cevizli mahallesi sakinlerinin faturalarını yatırdığı fatura ödeme merkezi, Eylül ayında el değiştirdi. El değiştiren fatura merkezine ödeme yapan vatandaşlar, dolandırıldıklarını cep telefonlarına gelen faturalarının ödenmediğini belirten mesajlarla öğrendi.

Faturalarının akibetini öğrenmek içni fatura ödeme merkezine gelen Cevizli sakinleri, içeride kimsenin olmadığını ve merkezin kapandığını gördü. Vatandaşlar, elektrik ve sularının kesilmemesi için faturalarını başka merkezlerde ödedi ve dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

Vatandaş şikayetçi

Dolandırıcların mağdurlarından Hasan Sayar, "Vatandaşların gelmesinden huylandık. Biz de baktırdık, kontrol ettirdik. Baktık ki faturalarımız ödenmemiş. Ben ve bütün mahalle mağduruz. Tanımıyorduk kendilerini yeni devralmışlardı 1 ay önce. Eskisi dürüsttü, güvenilirdi. 400 lira, 6 tane fatura yatırdım" şeklinde konuştu.

Cevizli'de yaşayan bir başka vatandaş olan Meryem Yılmaz da "Öğrendikten sonra PTT'ye gittim. Tekrar yatırmak zorunda kaldım. Büyük söylemeyeyim bir daha böyle insanlara para yatırmayı istemiyorum. 200 liraya yakın para yatırmıştım" dedi.

Bir başka mahalle sakini ve dolandırıcıların mağduru ise "250 lira yatırdım. Benim emeklim yok, bir şeyim yok, bir yerden gelirim yok. Ben bile dolandırıldım" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Yorumlar (0)