Fareleri sarhoş ederek yakalayacaklar!

New York'un Brooklyn ilçesinde denenecek yeni bir yönteme göre fareler sarhoş edilerek yakalanacak.

YAŞAM 06.09.2019, 23:08 07.09.2019, 09:13
Fareleri sarhoş ederek yakalayacaklar!

Asırlar boyunca un çuvallarına, yiyeceklere ve evlere dadanan fareler ile kendi bölgesini korumaya çalışan insan, amansız bir mücadele içindeydi. Zehirler, fare kapanları ve hızlı donan alçılar bir yere kadar işe yaradı.

Farelerle mücadelede uygulanacak yeni yöntem ise, işi bambaşka bir boyuta taşıdı.

New York'un Brooklyn ilçesinde denenecek olan bu yönteme göre farelerle mücadelede "alkollü sıvı bulunan" kapanlar devreye sokulacak. "Ekomille" ismi verilen bu fare kapanlarını, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams kamuoyuyla paylaştı.

Alkollü fare kapanı nasıl işliyor?

Rat Trap Inc. isimli özel şirket tarafından üretilen bu kapanlar, içine yerleştirilen yemlerle fareleri kendine çekecek. Daha sonra ise kova şeklindeki içi alkolle dolu bölüme düşecek kemirgenler hapsedilecek.

Şirketin yöneticisi Anthony Giaquinto'un aktardığına göre, kapanda bulunan sıvı, zehirli olmayan bir alkol bileşimi! Yakalanan fareler önce sarhoş oluyor, ardından da bilinçsiz halde boğuluyor. 

İlk defa Brooklyn bölgesinde denencek bu yeni kapanların bir tanesi ortalama 80 fareyi hapsedebiliyor.

32 milyon dolar bütçe ayrılmıştı

2017’de şehirdeki fareleri yüzde 70 oranda azaltmak istediklerini belirten New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, 32 milyon dolar bütçe ayırdıklarını söylemişti.

New York'ta yeraltının kralları fareler!

New York'ta her yıl farelerle ilgili en az 10 bin şikayet alınıyor.

Dünya'nın her bölgesinden insanı kendine çeken New York’ta, metrodaki rayların üstündeki yiyecek atıklarına gelen kemirgenlerin sayısının, şehirdeki insan sayısından daha fazla olduğu söyleniyor.

Yorumlar (0)