Fahrettin Koca, aşı olmak istemeyen öğretmeni telefonda ikna etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir öğretmenin aşı olmak istememesi üzerine harekete geçerek öğretmeni telefonla arayarak ikna etti ve aşı olmasını sağladı.

YAŞAM 16.04.2021, 14:32 17.04.2021, 16:52
Fahrettin Koca, aşı olmak istemeyen öğretmeni telefonda ikna etti

Ankara’da, aşı olmak istemeyen bir anaokulu öğretmeninden haberdar olan Fahrettin Koca, öğretmeni telefon görüşmesi sonrası ikna etti.

Kızı sosyal medyadan paylaştı

Ankara’da, bir anaokulu öğretmeni, aşı olmak istemeyince kızı harekete geçti ve sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanı Koca’dan yardım istedi. Annesinin öğretmen olduğunu ve istemesi hâlinde şu an aşı olabileceğini ancak istemediğini belirten genç kız, evletları olarak annelerini ikna edemediklerini söyledi. Bu paylaşımdan haberdar olan Fahrettin Koca, aileye ulaştı ve aşı olmak istemeyen öğretmenle görüşerek onu ikna etti. 

Sağlık Bakanı ile olan görüşmenin ardından anaokulu öğretmeninin aşısı yapıldı. Aşılamadan sonra da öğretmen ile telefonda görüşen Fahrettin Koca, öğretmenlerin aşılamalarının Ramazan ayında tamamlamak gibi bir hedeflerinin bulunduğunu, ilkokul ve okul öncesi eğitimin devam etmesi için bunun gerekli olduğunu belirtti. 

Bakan Koca, Kovid-19 aşısı yaptırmamak için herhangi bir neden olmadığını söylerken sosyal medya hesabından annesinin aşı olmak istemediğini duyuran ve bu konuda gerekli adımların atılmasını sağlayan genç kız, “Meğer ikna ekibimiz Sağlık Bakanımızmış” ifadeleriyle Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)