Fabrikayı bastı, rastgele ateş açtı!

İstanbul'da bir kişi, hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eşinin kardeşine ait tekstil fabrikasını silahla bastı.

YAŞAM 16.10.2019, 19:48
Fabrikayı bastı, rastgele ateş açtı!

İddialara göre, İstanbul'da emlak danışmanlığı yapan Muammer S.'nin eşi, "şiddet uyguladığı gerekçesiyle" kendisine boşanma davası açtı ve evden ayrıldı. 2 çocuğunu da yanına alan kadın, eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. 

Bu durumu kabullenemeyen Muammer S., 7 Ekim günü, eşinin kardeşi Ömer Ö.'ye ait tekstil fabrikasını silah ile bastı. Muammer S., fabrikanın yönetim katında odaları tek tek arayarak, gelişigüzel ateş açtı. Kurşunların bazıları yemekhanenin duvarlarına isabet etti.

Uzaklaştırma kararına rağmen...

Saldırının ardından polise ifade veren fabrikanın sahibi Ömer Ö., kız kardeşinin boşanma aşamasındaki eşinin sürekli aileyi tehdit ve rahatsız ettiğini belirtti. 

"Şu an hayatta olmayabilirdim"

Ömer Ö., "Baskın esnasında odamda olsaydım şu an hayatta olmayabilirdim. Daha önce çocuklarının bulunduğu okulda da benzer olaylar sergileyen bu kişinin mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararına rağmen bunu yapabilmesi akıl alır değildir. Bu saatten sonra benim, ailemin, fabrikanın çalışanlarının can güvenliğinden kaygı duymaktayım. İnanıyorum ki devletimiz kısa sürede firari olan bu kişiyi bulacak ve gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Olaydan sonra Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı saldırıya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatırken, kaçan Muammer S.'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)