Eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı tutuklandı

Sakarya merkezli 4 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenen terör operasyonunda eylem hazırlığında olan 1’i Suriyeli ve 2’si Iraklı olmak üzere 3 DEAŞ’lı gözaltına alındı. 

YAŞAM 01.07.2021, 17:07
Eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı tutuklandı

Suriye’de yaralanmasının ardından tedavi için Türkiye’ye gönderildiğini söyleyen Suriyeli şahsın, eylem hazırlığında olduğu belirtildi. 

Eylem faaliyetleri esnasında çekilen görüntüler ele geçirildi

Sakarya Emniyet Müdürlüğün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan kararlar kapsamındaki çalışmalar doğrultusunda; Sakarya merkezli Ankara, Bolu ve Adana’da eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3 DEAŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 1’i Suriye ve 2’si Iraklı olan şüphelilerin eylem ve faaliyetleri esnasında çekilen video ve fotoğrafları da ele geçirildi. 

Suriye’de DEAŞ terör örgütünde silahlı faaliyet gösterirken yaralanan ve ardından Türkiye’ye gönderilen Suriyeli şahsın, kendisine verilecek talimatlarla eylem yapacağı konusunda bilgiler elde edildi. Terör örgütünün sözde kanunlarını zorla halka uygulattıran HİSBE Biriminde faaliyet aldığı ve DEAŞ ile alakalı camilerde propaganda hedefli konuşmalar yapan Iraklı şüpheli ile terör örgütünün Suriye ve Irak ülkelerinde hakimiyeti altındaki bölgelerde para birimi olarak kullanılmak için bastırdığı DEAŞ dinarının kullanımına ilişkin Suriye’de terör örgütünün propagandasını yaptığı belirlenen Iraklı şahsın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.

3 kişi tutuklandı

Faaliyetleri ve eylemleri esnasında çekilmiş video ve fotoğrafları da ele geçirilen DEAŞ’lıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Ayrıca şahıslar; faaliyetleri esnasında çekilmiş fotoğraf ve video görüntülerin kendilerine ait olduğunu emniyetteki ifadelerinde kabul etti. Haziran ayında ise terör örgütlerine ilişkin düzenlenen operasyonlarda 31 şüpheliye ilişkin adli işlem başlatılırken, 20 şüpheliye ilişkin ise adli kontrol hükümleri uygulandı ve diğer yandan 3 şüpheli ise tutuklandı. 

Yorumlar (0)