Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Dün evlat nöbetine iki aile daha katılmıştı. Bir aile de bugün, 7 yıldır görmedikleri çocukları için oturma eylemine katıldı.

YAŞAM 09.02.2021, 17:17 10.02.2021, 14:13
Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

23 ailenin evlatlarına kavuştuğu HDP Diyarbakır İl Örgütü binası önündeki oturma eylemine dün iki ailenin katılmasının ardından bugün de bir aile bölücü terör örgütü PKK'dan, 7 yıl önce kandırarak dağa kaçırdıkları evlatlarını istemek için eyleme katıldı. 

Evlatlarının kandırılarak ya da zorla dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemine başlayan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti 526'ncı gününe girdi.

7 yıl önce 23 yaşındayken Artvin'den dağa götürülen oğlu Yusuf Ertaş için, ikamet ettiği Van'dan gelen anne Perihan Ertaş ile baba Tahsin Ertaş oturma eylemine katıldı. 

Kürtçe konuşan anne Perihan Ertaş, oğlunun Artvin'de üniversitede okuduğu sırada kandırıldığını ve dağa götürüldüğünü anlattı.

Oturma eylemini televizyon kanallarında gördüklerini, kocası ile birlikte nöbete katılmak istediklerini söyleyen anne Perihan Ertaş, "Oğlumu 7 yıl önce götürdüler, sağ mı, ölü mü haberim yok. Oğlum ne olur dön gel ve güvenlik güçlerine teslim ol." çağrısında bulundu.

Baba Tahsin Ertaş ise 7 yıl önce kaçırılan çocuklarından hiçbir zaman haber alamadıklarını belirterek, "Oğlumuz için Van'dan buraya geldik. Çocuğum okuyordu. Evladımızı kandırmışlar." şeklinde konuştu.

"Bu yol yanlış evladım. Eğer beni seviyorsan, anneni seviyorsan gel devlete teslim ol." diyen baba Ertaş, bölücü terör örgütü PKK'dan ve HDP'den çocuklarını istediklerini dile getirdi.

Dün iki aile katılmıştı

Dün de, 22 yıl önce henüz 18 yaşındayken İstanbul'dan dağa götürülen oğlu Mahmut için Kars'tan gelerek evlat nöbetine katılan 65 yaşındaki anne Aslıhan Buğan bölücü terör örgütü PKK'dan çocuğunu istemişti.

Aslıhan Bugan ile birlikte dün evlat nöbetine katılan bir diğer kişi ise, 7 yıl önce henüz 14 yaşındayken dağa zorla kaçırılan ağabeyi Nurullah Salim için Hakkâri'den gelen kardeş Şahin Salim, "Ağabeyimi verin" diyerek hain terör örgütüne seslenmişti.

Yorumlar (0)