Evlat nöbetindeki baba: “Zafer bizim olacak” 

Diyarbakır’da evlat nöbetindeki aileler arasında bir acılı babanın, “Zafer bizim olacak, adalet yerini bulacak” çığlıkları, nöbetin 587. gününde yankılandı. 

YAŞAM 11.04.2021, 17:20 12.04.2021, 14:00
Evlat nöbetindeki baba: “Zafer bizim olacak” 

Diyarbakır’da evlatları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, HDP binası önünde nöbet tutmaya devam ediyor. 

Oturma eylemi kapsamında 587.güne giren ailelerden acılı bir baba, oğlunun 24 yaşındayken, 2015 senesinde dağa kaçırıldığını ve o günden beri oğlunu beklediğini söylüyor. 



Eylemden vazgeçmeyeceğini belirten baba, “Allah’ın izni ile adalet yerini bulacak ve zafer bizim olacak. Dağa kaçırılan 24 çocuğumuz geldi. Devletimiz, bu 24 çocuğumuza kelepçe dahi vurmadan onları ailelerine teslim etti.” şeklinde konuştu.



“Oğlum, adalete teslim ol”

Oğlu Fatih Demir’e seslenen acılı baba Abdullah Demir, “Oğlum, sesimi duyuyorsan oradan kaç buraya gel, adalete teslim ol. Irak’ta isen peşmergeye teslim ol” ifadelerini kullandı.

Yüreği yanan bir anne daha nöbete katıldı

HDP’nin Diyarbakır’da eylem yapan aileler arasına bir anne de bugün katıldı. 2014 senesinde 22 yaşındaki kızı Şehriban Altürk’ün ortadan kaybolduğunu belirten acılı anne, kızını PKK’nın kaçırdığından şüpheleniyor.



2014 senesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 4.sınıfta olan Şehriban Altürk, o yaz Gaziantep’e, abisinin düğününe gitmiş. Düğün sonrasında ise ailesine, Van’a gideceğini ve orada yaz stajı yapacağını söyleyerek evden çıkmış. O günden beri bir daha kızlarından haber alamadıklarını söyleyen acılı anne, Gaziantep’ten Diyarbakır’a gelerek evlat nöbetini tutmaya başladı.

“PKK’ya katıldığına dair haber aldım”

Kızıyla o günden beri görüşmediğini ama HDP’ye katıldığına dair haberlerin geldiğini belirten anne, psikolojik tedavi aldığını ve HDP’den evlatlarını istediğini aktarıyor. Diyarbakır’da kurulan evlat nöbeti çadırında şu anda 225 aile bulunuyor. 

Yorumlar (0)