Evlat nöbetindeki anne: “Çocuğumun eli kalem tutarken silah verdiler” 

HDP Diyarbakır binasının önünde nöbette olan acılı anne, okuyan kızının kaçırıldığını 2 yıl önce kaçırıldığını ve o günden beri kızını beklediğini söylüyor. 

YAŞAM 28.04.2021, 14:10 29.04.2021, 09:44
Evlat nöbetindeki anne: “Çocuğumun eli kalem tutarken silah verdiler” 

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP Diyarbakır il binası önünde eylem yapmaya devam ediyor. 3 Eylül 2019’da başlayan eylemlerde 603. güne girilirken, ülkenin pek çok şehrinde mağdur olan ailelerin Diyarbakır’daki eyleme katılmak amacıyla yola çıktığı biliniyor. 

Çocukluk döneminden yetişkinlik dönemine kadar onlarca evladı kaçıran PKK’ya karşı eylemler devam ederken Kütahya’dan Diyarbakır’a gelen Hatice Levent isimli acılı annenin söyledikleri yürekleri dağlıyor.



Anne Levent: “Kızım, Bitlis’te üniversite okurken kaçırıldı”

Diyarbakır’da oturma eylemine başlayan acılı anne Hatice Levent, kızının yaklaşık 2 senedir ortalıkta olmadığını, kendisinin de çocuğunu almadan Diyarbakır’dan ayrılmayacağını dile getiriyor.

Kızının Bitlis’te üniversite okurken kaçırıldığından bahseden Anne, çocuğumuz için buradayız, isterlerse bizi öldürsünler ama onları almadan gitmeyeceğiz, şeklinde konuşuyor.
 


“Eli kalem tutuyordu, silah verdiler”

“Kızım okuyup bana bakacaktı. Kızımın eli kalem tutuyordu, o ellere silah verdiler. Silahı kendi çocuklarına versinler, bizimkilerin suçu ne? İnsan ve kadın haklarından bahsediyorlar. Kaçırıp mağaraya götürmek de mi hak? Çocuklarımız mağaralarda nasıl yaşıyor? Kızım, beni duyuyorsan kaç gel. Arkadaşlarını da al gelin hepiniz.”  

Yorumlar (0)