Evlat nöbetindeki aileler, bayramın ikinci gününde de çadırda bekliyor

PKK terör örgütü tarafından çocukları zorla dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır HDP il binası önündeki evlat nöbeti, 690. gününe girerken, ilk günkü kararlılıklarına devam eden aileler, Kurban Bayramı'nın ikinci gününe de hüzünlü ve buruk girdi.  

YAŞAM 21.07.2021, 14:49 22.07.2021, 09:05
Evlat nöbetindeki aileler, bayramın ikinci gününde de çadırda bekliyor

Terör örgütü PKK tarafından çocukları zorla dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır HDP il binası önündeki nöbeti 690. gününde devam ediyor. 

Bayramın ikinci gününe hüzünlü girdiler

Bayramın ikinci gününde de buruk ve hüzünlü bir şekilde eylemlerini sürdürdükleri çadırda devam eden aileler, çocuklarına teslim olma çağrısı yaptı. 14 yaşında lise öğrencisiyken 2012 yılında kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Emircan için evlat nöbetine katılan anne Nihal Çiftçi, evladının götürülmesinden dolayı HDP’yi sorumlu tuttuğunu ifade ederek, oğluna geri dönmesi konusunda çağrıda bulundu. 

“Evladım HDP ve PKK tarafından kaçırıldı”

Evladının 10 senedir kayıp olduğunu söyleyen Çiftçi, şu açıklamaları yaptı:

 “Evladım 10 senedir kayıp, PKK ve HDP tarafından dağa kaçırıldı, 20 bayramı neredeyse oğlumdan ayrı geçiriyorum. Evladımı çok özledim, gelip bizimle birlikte bayram kutlamayı çok özledim. Eğer yaşıyor ve sesimi duyuyorsa lütfen devletin merhametine gelip teslim olsun. Onlar öldürür veya işkence diyorlar bunların hepsi yalan, lütfen gelip teslim olsun. Geldiği gün benim kucağıma verecekler oğlumu. Buradan HDP’ye sesleniyorum, evladımı nasıl götürdüysen o şekilde bana teslim edeceksin, aksi durumda hiçbir şekilde buradan ayrılmayacağım ve kanımın son damlasına kadar bunlarla savaşacağım”



Yorumlar (0)