Evlat nöbetindeki aile sayısı 328’e yükseldi

Diyarbakır’daki HDP İl Başkanlığı binası önünde devam eden evlat nöbetine katılım her geçen gün artıyor. Oturma eylemine son katılımlarla birlikte evlatlarının yolunu gözleyen aile sayısı 328’yükseldi. 

YAŞAM 10.11.2022, 15:33 11.11.2022, 17:18
Evlat nöbetindeki aile sayısı 328’e yükseldi

Çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019 tarihinden bu yana oturma eylemlerine devam ederek, evlatlarına kavuşmanın hayalini kuruyor. HDP İl Başkanlığı binasının önünde çocuklarının geri dönmesini bekleyen aileler, Türk bayrakları ve pankartlar eşliğinde eylemlerine devam ediyor. Evlat nöbeti sonucunda bugüne kadar birçok aile çocuğuna kavuşurken, yüzlerce aile ise umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. 

“Oğlumu bana geri versinler”

Bugün 1165’inci gününe ulaşan evlat nöbetine 2 aile daha katıldı. Son katılımlarla birlikte evlat nöbetindeki aile sayısı 328’e çıktı. Mardin’den Diyarbakır’a gelen baba Mehmet Arif Temel, 18 yaşındaki oğlunun 8 sene önce dağa kaçırıldığını belirterek, acı dolu yıllarını anlattı. Oğluna seslenerek, ‘Geri dön’ çağrısında bulunan Temel, “PKK oğlumu 2014 yılında okuldan kaçırdı. Henüz daha 18 yaşındaydı. Kim aldı, kim götürdü, bilemiyoruz. Ancak şundan eminiz ki oğlum terör örgütünün elinde. Oğlumu bana geri versinler. Onu PKK’dan başka kimse kaçıramazdı. Okuldan alıp zorla götürdüler. Yaklaşık 8 yıl oldu, nerededir, ne yapıyor, hiç bilmiyorum. Hiçbir haber yok” dedi.

“Eğer beni duyuyorsan devletimize teslim ol”

8 senedir büyük acılar çektiklerini belirten baba Temel, “Buraya sesimi duyurabilmek için geldim. Oğlum, eğer beni duyuyorsan devletimize teslim ol. Biz seni bekliyoruz. Annenin rahatsızlığı var. Senden senelerdir haber alamıyoruz. İnanın bu 8 yıl bizim için acılarla doluydu. Hanımımın rahatsızlıkları var. Oğluna kavuşmak istiyor. Bir şekilde sesimizi duyurmak için Diyarbakır’a geldim. Oğlum belki beni görür ve geri döner ümidiyle evlat nöbetine katıldım. İnşallah çabalarımız sonuç verir ve evladımıza kavuşuruz. Burada bir sürü aile var. Evlat acısı gerçekten bambaşka. Herkes büyük bir ümitle müjdeli haber bekliyor. Ben de buraya aynı duygularla geldim. İnşallah çocuğumuzu alırız, memleketimize döneriz. İnşallah çocuğumu yeniden annesine kavuştururum. Şu an tek hayalim ve arzum o. Başka bir şey istemiyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)