Evlat nöbeti tutan baba: “Bizim çocuklarımızı sattılar” 

Çocuklarını PKK terör örgütünün kaçırdığı aileler, HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutmaya devam ederken, nöbetin 588’inci günün bir babanın feryadı yükseldi: “Bizim çocuklarımızı satıp kendi çocuklarını eğlendiriyorlar” 

YAŞAM 12.04.2021, 16:12 13.04.2021, 09:23
Evlat nöbeti tutan baba: “Bizim çocuklarımızı sattılar” 

“Diyarbakır Anneleri” olarak bilinen, çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbetleri devam ediyor. Annelerin tutmaya başladığı nöbet, diğer aile üyelerinin de destekleriyle sürüyor. Türkiye’nin pek çok yerinde çocukları kaçırılan aile, Diyarbakır’a geliyor. Diyarbakır'da nöbete katılan ailelerin sayısının 225'e çıktığı belirtiliyor.



Her gün birinin feryadı yükseliyor

Nöbetin 588’inci günü olan bugün de bina önünde eylemde bulunan gözü yaşlı bir babanın feryadı yükseldi. Baba Şevket Bingöl, oğlu Tuncay’ın henüz 19 yaşında iken, 2014 yılında, terör örgütü tarafından kaçırıldığını belirtiyor. 
Oğlunun “bana iş buldular” diyerek işe gitmek üzere evden çıktığını ve 7 senedir kayıp olduğunu söyleyen baba, 20 aydır HDP binası önünde oturduğunu ifade ediyor. 



“HDP’den çocuğumu istiyorum”

“HDP’den çocuğumu istiyorum. Oğlumu İstanbul’dan buraya getirdiler ve sonra dağa götürdüler. Çocuklarımızı kaçırıp satıyorlar ve sonra oradan gelen parayla kendi çocuklarını eğlendiriyorlar. Bizim çocuklarımız ise mağarada ölüme terk ediliyor. Şartlar nasıl olursa olsun çocuklarımızı onların eline bırakmayacağız.” şeklinde sözlerini devam ettiren baba hem yetkililere çağrıda bulundu hem de oğlunun dönmesini istedi.

Baba Bingöl, “Oğlum, Türk askerini görüyorsan teslim ol. Oğlum beni duyuyorsan ve görüyorsan geri dön.” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı. 

Yorumlar (0)