Evlat nöbeti 1176’ncı gününde: “Polis ve askerlere teslim olun”

Dağa kaçırılan evlatları için HDP il binasının önünde bekleyen Diyarbakır annelerinin oturma eylemine yeni bir aile daha katıldı.

YAŞAM 21.11.2022, 16:08 19.05.2023, 11:21
Evlat nöbeti 1176’ncı gününde: “Polis ve askerlere teslim olun”

Evlatlarının dağa götürülmesinden dolayı HDP'yi suçlayan Diyarbakır anneleri, oturma eylemini 1176’ncı günde de sürdürüyor. 3 Eylül 2019 yılında başlatılan eyleme yeni bir aile daha katıldı.

15 yaşındaki kızları için geldiler

Erzurum'dan 7 sene önce dağa götürülen 15 yaşında kızları Arzu adına gelen baba Cemal ve anne Bedia Adıgüzel de oturma eylemine katıldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan anne Bedia Adıgüzel, çocuğuna kavuşmak için çağrıda bulundu.

“Benim yüreğimdir”

Çocuğuna çağrıda bulunan Adıgüzel, "Yavrum gel, devletine teslim ol. Bak burada biz sana hasret kaldı. Seni çok seviyoruz Arzu. Sensiz olunca çok üzgün hissediyorum. Polis ve askerimizi nerede ve ne şekilde görürsen gör, onlara lütfen teslim ol evladım." ifadelerini kullandı. 7 senedir kızından hiçbir şekilde haber alamadıklarını dile getiren Baba Cemal Adıgüzel, “Evladımın bizlere geri dönmesini istiyorum. Kızım benim yüreğimdir, parçamdır. Çocuğum bize geri dönsün. Evladımı çok seviyorum." dedi.

Yorumlar (0)