Evlat hasreti çeken anne HDP ve PKK'ya isyan etti

PKK terör örgütü mensupları tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başlayan ailelerin direnişi 750'nci gününde sürüyor.  

YAŞAM 21.09.2021, 15:02 22.09.2021, 09:38
Evlat hasreti çeken anne HDP ve PKK'ya isyan etti

Çocuklarının PKK terör örgütü mensupları tarafından kaçırılması sebebiyle 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP binası önünde başlattığı evlat nöbeti 750'nci gününe girdi. 

“HDP ve PKK’dan kızımı istiyorum”

2013’te Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dağa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için eyleme katılananne Esmer Koç, evladının hayatta olup olmadığını bilmediğini ifade etti. Kızını almadan eylemden ayrılmayacağını aktaran anne Koç, "2013 yılında evladımı, 4 HDP ve PKK milisi götürdü. 8 senedir aramadığım sormadığım kapı neredeyse kalmadı, şu ana kadar kızımdan hiç haber alamadım. Hayatta mı değil mi bilmiyorum. Kızımı, HDP ve PKK’dan istiyorum, yeter artık çocuklarımızı bize göndersin. 8 senedir ne bayramımız ne de düğünümüz var. 8 yıldır taziye var. 40 senedir bu fakir fukara çocuklarını dağa götürüp öldürüyor, ne geçti ellerine, ne kazandılar, bu anneler her gün ağlıyor yazık günah değil mi? Hangi HDP milletvekilinin evladı dağda, niye hep fakir fukara çocukları dağda ölüyor, 15 yaşındaki küçük kızları dağa götürüyorlar. Kızım orası senin yerin değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)