Evinin önünde oynayan kız çocuğu 7 köpeğin saldırısına uğradı

Sivas’ta meydana gelen olayda evinin önünde oyun oynayan 9 yaşındaki kız çocuğu 7 köpeğin saldırısına uğradı. Tam 12 yerinden ısırılan kız çocuğu çevredekilerin müdahale etmesiyle parçalanmaktan son anda kurtuldu. Olayın ardından isyan eden baba ise problemin köpeklerde değil köpek sahiplerinde olduğunu dile getirdi.

YAŞAM 25.04.2022, 13:46 25.04.2022, 16:00
Evinin önünde oynayan kız çocuğu 7 köpeğin saldırısına uğradı

Sivas’ın Sarkışlı ilçesinde yer alan Yıldırım Mahallesi’nde meydana gelen olayda evinin önünde oyun oynayan 9 yaşındaki Belinay Özbey mahallede bulunan köpekler tarafından saldırıya uğradı. 7 tane köpeğin saldırısına uğrayan çocuk 12 yerinden ısırılırken çevrede bulunan insanların müdahale etmesiyle canını zor kurtardı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan çocuğun hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

“Bir çocuğun canı bu kadar kıymetsiz olabilir mi?”

Kendisi de bir kangal köpeği yetiştiricisi olan saldırıya uğrayan çocuğun babası sokak hayvanlarının dışarıda başıboş bir şekilde beslenmesinin doğru olmadığını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

Benim kızım bugün sokak hayvanları tarafından saldırıya uğradı. Hayvan severler derneği şu anda nerede? Belediye olarak görevinizi yerine getirmelisiniz. Bu olay sürekli olarak devam ediyor ve çocukların bunlardan kurtulması için bir adım atmak gerekiyor. Birilerinin bu olayın ciddiyetini anlaması için illa ki çocuklarının köpekler tarafından ısırılması mı gerekiyor? Burada bulunan köpeklerin çoğu da sahipli köpekler. Bakamayacağınız köpeği neden alıyorsunuz? Ya da aldıysanız neden başıboş bırakıyorsunuz? Bunun hesabını herkes verecek ve yapılması gereken her şeyi yapacağım. Bu yaşanan kaçıncı olay. Bir çocuğun canı bu kadar kıymetsiz mi?

“Problem köpekler değil, bu köpeklerin sahipleri”

Problemin köpeklerde değil bu köpeklere sahip olan insanlarda olduğunu belirten Özbek sözlerine şu şekilde devam etti:

Bizim burada şikayet ettiğimiz şey köpekler değil, onların sahipleri. Benim de çiftliğimde 100 adet köpeğim var ve kimseyi ısırmıyorlar çünkü ben bunları aldıysam bakmakla yükümlüyüm. İnsanlar kapısına götürdüğü bir köpeği bırakıyor. İllaki çocuklarını ısırdığı zaman mı bağlamaları gerekiyor? Köpekler için değil ama sahipleri için gereken ne varsa yapmaya çalışacağım. Köpekler de yaptığı şeyin cezasını çekecek ama asıl cezayı bunlara o komutları verenler çekecek.

Yorumlar (0)